Sommarkurs - Improvisationsteater som pedagogiskt redskap

Är du kanske teaterlärare, dramapedagog, fritidsledare eller jobbar på annat sätt med att utbilda och coacha människor? Då är Sundbybergs folkhögskolas sommarkurs i improvisationsteater något för dig. Under fyra veckor blir det improvisationsteater ur ett upplevelsebaserat och pedagogiskt perspektiv, där du får en möjlighet att bygga upp en bank av övningar, utveckla din egen förmåga som improvisatör och reflektera kring hur du kan använda improvisationsteaterns övningar inom just din praktik.

Improvisationsteater bygger på samspel, lek och fantasi. Trygga människor växer, och improvisationsteatern är en möjlighet för människor att växa genom skratt och lek i trygga sammanhang.

Kursen är till stor del upplevelsebaserad. Du kommer att få gedigen kunskap om improvisatörens åtta förmågor (fantasi, spontanitet, medspelarskap, kroppslighet, musikalitet, rumslighet, karaktärsgestaltning och berättande), delta i undervisning och diskussioner samt själv leda pass. Under fyra veckor arbetar du med tillsammans med andra deltagare under ledning av erfarna improvisatörer och pedagoger.

Kursen hålls i Stockholms Improvisationsteaters lokaler på Sigtunagatan 12. Under kursen skapar du en portfölj med reflektioner och övningar.

Gästlärare från Dig – Stockholm Impro Festival 1 – 6 augusti.

Varje år arrangerar Stockholms Improvisationsteater den internationella improvisations festivalen Dig. Eftersom festivalen angränsar till kursen kan Sundbybergs folkhögskola i år med erbjuda dig undervisning av en av improvisationsteaterns allra största namn, Ed Greenberg. Ed kommer att undervisa tre av dagarna sista veckan.

Utan extra kostnad och frivilligt kan du efter kursen delta på festivalens kvällsaktiviteter. Det är en vecka fylld av föreställningar och masterclasses.

8 juli – 2 augusti
Sista ansökan: 1 juni
Pris: 2 300 kr
CSN-berättigad.

Läs mer om kursen på Sundbybergs folkhögskolas webbplats »

Alla nyheter