En kurs för dig som är nyfiken på att berätta med bilder. Vi går igenom metoder för idéskiss, testar olika material och teckningstekniker samt kikar på olika typer av illustrationsstilar.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 4 dagar

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: 800 kr. Om du vill bo på skolans internat så kostar det 500 kr/natt. Materialkostnader kan tillkomma

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 13 jun 2019 - 16 jun 2019

Kontakt

Ulrika Berg

Telefon: 0457-731865
E-post:
ulrika.berg@regionblekinge.se

Vi kommer testa att jobba fram eget material samt illustrera till redan befintlig text. Efter hand kommer vi även jobba med kreativ utformning av bokstäver och text och lekfullt ta oss an boken som medium. Kursen är framför allt praktisk men vi kommer även titta i bilderböcker, prata illustration och ha gemensamma genomgångar. Ingen förkunskap krävs. 

Kursledare är Alaya Vindelman, illustratör och grafisk formgivare. Under de senaste åren har hon arbetat med flera olika bilderboksprojekt för såväl barn som ungdomar och vuxna. Som frilansande illustratör och formgivare arbetar hon även för tidningar, magasin, organisationer och kulturverksamheter. 

Hon är en van pedagog som under flera år varit grafisk design lärare på Fridhems folkhögskola och gästlärare vid Blekinge tekniska högskola. Hon är utbildad vid Göteborgs designhögskola och Östra Grevie folkhögskola. Utöver arbetet som illustratör och formgivare är hon scenkonstproducent och artist med bas i Malmö. 

I priset för kursen ingår förmiddagsfika, lunch, kopiering, försäkring och WiFi. 

I rumspriset ingår lakan, frukost och middag. Kostnaden är beräknad på enkelrum som är vårt standardalternativ. Extra madrass/dubbelrum går att boka vid önskemål.

Minsta antal deltagare för att kursen ska genomföras är 5 och maxantal 16.