Naturvetenskapligt basår

Profilkurs Blekinge folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Funderar du på högre studier och arbete inom det naturvetenskapliga området? Läkare, veterinär, biomedicinsk analytiker, apotekare, civilingenjör m.m. Listan på dina möjligheter kan göras lång!

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Grundläggande behörighet från gymnasiet och matte 2.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2022 - 2 jun 2023

Kontakt: Stefan Teglund

E-post:
stefan.teglund@regionblekinge.se

Naturvetenskapligt basår, är en ettårig utbildning där du kan läsa särskilda behörigheter i ämnena matematik, biologi, fysik och kemi.

Folkhögskolan är en annorlunda skolform. Grupperna på skolan är små och lärarna har mycket tid för varje deltagare, vilket bidrar till en trygg miljö.

Arbetssätten i undervisningen varierar mellan laborationer, exkursioner, demonstrationer, studiebesök, temaarbeten, projektarbeten, grupparbeten och enskilda arbeten. Du kommer att läsa tillsammans med grupper från kursen Allmän kurs - naturvetenskap och ibland bryts undervisningen för andra aktiviteter tex föreläsningar och friluftsdagar.

På kursen läser du:

Matematik 3 och 4

Biologi 1 och 2

Fysik 1 och 2

Kemi 1 och 2

Förberedelse för högskoleprovet

Vi lägger stor vikt vid närvaro för att du ska kunna utvecklas som individ och växa och lära tillsammans med övriga deltagare. Kursen är på heltid med minst 20-25 klocktimmar/vecka. Kursen brukar upplevas som ganska krävande och ställer därför höga krav på din ambitionsnivå.

Förkunskaper: matematik 2

Vid stort antal sökande prioriteras sökande med ansökan inkommen i rätt tid och sökande med tydliga behov av att komplettera studierna och motivation till detsamma.

Då detta är en särskild kurs ges inget omdöme. De särskilda behörigheterna du läser här gör att du hamnar i urvalsgrupp BII när du söker tekniska och naturvetenskapliga utbildningar på högskola/universitet. Om du inte har gymnasieexamen med grundläggande behörighet sedan tidigare kan du istället välja att läsa på vår Allmänna kurs – naturvetenskap – gymnasienivå.

Sista ansökningsdag är 2 maj. Efter 2 maj går det att söka i mån av plats och då tar vi ansökningarna i turordning tills det är fullt.

Innan du börjar fylla i din ansökan behöver du ha följande saker redo:

Kontaktuppgifter till en referens (någon som känner dig väl t ex lärare, fritids- idrottsledare, arbetsgivare, men inte familjemedlem).

Personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till utbildningen.

Senaste slutbetyg/terminsbetyg eller samlat betygsdokument.

Personbevis för studier som du beställer här.

Du kommer även få kryssa i att du godkänner att vi hanterar dina personuppgifter enligt gällande lagstiftning. Vad det innebär kan du läsa om här.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://blekingefolkhogskola.se/utbildningar/naturvetenskapligt-basar.html

Blekinge folkhögskola

Skolan ligger i Bräkne-Hoby, mitt i Blekinge. Läget är fantastiskt då skolan ligger i lantlig lugn miljö, men även med samtliga av nordens huvudstäder inom räckhåll på under 4 timmar. Öresundstågen stannar 10 min gångväg från skolan och Ronneby flygplats ligger 15 min bort med bil. Skolan är politiskt och religiöst obunden. Region Blekinge är huvudman för skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Blekinge folkhögskola
Folkhögskolevägen 6
372 60 Bräkne-Hoby

Telefon: 0457- 73 18 60
E-post: folkhogskolan@regionblekinge.se
Webbadress: http://www.blekingefolkhogskola.se/