Skriv och vandra, tillsammans med dig själv och andra!

Sommar/helg/veckokurs Blekinge folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  4 dagar
 • Ansök senast:
  2 maj 2023
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Denna kurs passar flera skrivande åldrar – så varför inte passa på att göra något tillsammans, barnbarn och mor- och farföräldrar, vänner, syskon …

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 12 jun 2023 - 15 jun 2023

Kostnader: Kostnad: Externat 1000 kr (förmiddagsfika, lunch, försäkring, viss kopiering mm). Internat: Plats i dubbelrum 3280 kr / Enkelrum 3680 kr (boende, frukost, förmiddagsfika, lunch, kvällsmat, försäkring, viss kopiering mm). Resekostnad ca 300 kr.

Kontakt: Erika Silfver

Telefon: 0734-471921

E-post:
erika.silfver@regionblekinge.se

Brukar du fantisera om vem/vilka som stått och väntat på busshållplatsen vid den gamla landsvägen som numera är rostig och öde? Eller tänk om den knotiga eken i hörnet av utedasset, med sina hundraåriga rötter kunde viska? Vad skulle den viska om då? Eller vad var det som egentligen hände vid den smalaste gränden mellan de medeltida träkåkarna med kullerstenar. Kullerstenar förresten, vem berättar deras berättelse?

 

Vi söker inspiration till skrivande, såväl dokumentärt som fiktivt, genom att besöka, vandra och skriva i olika miljöer. Blekinges kust- och skogslandskap tillsammans med medeltida platser som Bräkne-Hoby och Ronneby får bidra med stimulans för dej som vill prova på och/eller utveckla ditt skrivande.

 

Tillsammans delar vi upplevelser och om så önskas texter med varandra. Skrivövningar, såväl kortare som längre görs både i de miljöer vi vistas i och ”hemma” på folkhögskolan.

Denna kurs passar flera skrivande åldrar – så varför inte passa på att göra något tillsammans, barnbarn och mor- och farföräldrar, vänner, syskon …

Kursledare: Erika Silfver, lärare på Blekinge folkhögskola

Blekinge folkhögskola

Skolan ligger i Bräkne-Hoby, mitt i Blekinge. Läget är fantastiskt då skolan ligger i lantlig lugn miljö, men även med samtliga av nordens huvudstäder inom räckhåll på under 4 timmar. Öresundstågen stannar 10 min gångväg från skolan och Ronneby flygplats ligger 15 min bort med bil. Skolan är politiskt och religiöst obunden. Region Blekinge är huvudman för skolan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Blekinge folkhögskola
Folkhögskolevägen 6
372 60 Bräkne-Hoby

Telefon: 0457- 73 18 60
E-post: folkhogskolan@regionblekinge.se
Webbadress: http://www.blekingefolkhogskola.se/