Kronoberg & Kalmar, upptäckter i möbel- och glasriket

Ansök nu

Kronoberg & Kalmar, upptäckter i möbel- och glasriket

Jämshögs folkhögskola

Ansök nu

Med start i författarbygden i Jämshög tar vi oss genom Värnamo, Växjö, Glasriket, Kalmar, Kristianopel, Karlskrona och Ronneby. En garanterat innehållsrik hemester! 

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 3 dagar

Ansök senast: 22 maj 2022

Lediga platser: Ja

Kostnader: 2 995 kr per person. Del i dubbelrum. Kost, logi, buss, inträden och guidningar ingår.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 27 jun 2022 - 29 jun 2022

Kontakt:
Anders Olsson

Telefon: 0709509788
E-post:
anders.olsson@jamshog.org


OBS!
Ansök senast
22 maj 2022

Dagen inleds med fika på skolan och en rundtur i författarbygd. Sedan sätter vi kurs norrut mot Småland! 

Mellan åkrarna i utkanten av småländska Värnamo, en handelsplats med anor från 1200-talet, ligger Vandalorum, ett museum där vår tids mest tongivande konst och design visas. Möbelindustrin har länge haft ett starkt fäste i denna del av Kronoberg. Lunch avnjuter vi i Vandalorums fina restaurang – ”Syltan”. Vi besöker även Apladalen, en natur- och hembygdspark i centrala Värnamo, där det bjuds fika! 

Vidare till residensstaden Växjö för logi och middag. Följande morgon en rundtur i ”Expansiva Växjö” med besök i Arenastaden och nybyggda Domkyrkocentrum samt universitetsområdet söder om centrum i stadsdelen Teleborg. Efter lunch sätter vi kurs österut och upptäcker Glasriket. Sen eftermiddag ankomst till nästa residensstad, Kalmar, där vi äter och sover gott. 

Dagen inleds med en rundtur i Kalmar både med buss och till fots. Den historiskt intressanta stadskärnan inbjuder till promenad! Sedan fortsätter färden söderut via Kristianopel till Karlskrona. Lunch och besök på Marinmuseum – ett av landets finaste muséer. Dagens sista stopp blir praktfulla Brunnsparken i Ronneby med fika på Café Mandeltårtan.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.jamshog.org/portfolio/sommarkurser/