Låtsnickarna - låtskrivarkurs

Profilkurs Jämshögs folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  15 maj 2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Är du låtskrivare och vill bli musikaliskt självförsörjande? Sök vår ett- till tvååriga låtskrivarkurs Låtsnickarna. På kursen utvecklar du dina förmågor att skriva, spela in och framföra din musik.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Treårig gymnasieexamen med behörighet för yrkeshögskola. Bifoga kopior på betyg i din ansökan.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2023 - 9 jun 2024

Kostnader: Skolan tar ut en materialkostnad om 1200 kronor per termin för försäkring, gemensamma aktiviteter, läromedel och material som används på kursen. Kostnader kan tillkomma för studiebesök.

Kontakt: Johan Dahlén

Telefon: 073-838 99 88

E-post:
johan.dahlen@jamshog.org

Utbildningens upplägg

År 1

Kursen är projekt- och processorienterad, uppdelad i ett flertal olika typer av musikprojekt med ett avslutande examensprojekt. Vi inriktar oss på personlig utveckling och ökade kunskaper och färdigheter inom låtskriveri.

All undervisning bygger på en blandning av teori och praktiskt arbete. Vår pedagogiska modell går ut på att lära genom att göra och sedan reflektera. Kursdeltagare tränas kontinuerligt i att interagera med andra kursdeltagare.

Projektarbeten, tillämpningsövningar, färdighetsträning och diskussioner är en del av de olika arbetsformer som bedrivs i kursen. Bedömningar och feedback praktiseras under pågående projektarbete, av såväl kursdeltagaren själv som lärare och andra deltagare.

År 2

Deltagare som går vidare till år två förväntas delta i vissa kursmoment och gemensamma projekt med årskurs ett, men kommer ha mer tid för att driva ett eget och riktat musikprojekt. Mentorssamtal och projektledning sker kontinuerligt under år två.

Vi förfogar över två inspelningsstudios på skolan, en större och en mindre. Vi tillhandahåller fyra musikstationer med musikprogram och tillhörande ljud- och MIDI-teknik. Logic Pro är det program som används i våra produktioner. Skolan har också en konsertlokal för scenisk framställning med ljud- och ljusteknik.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://jamshog.org/course/latsnickarna/

Jämshögs folkhögskola

I nordvästra Blekinge finns Jämshögs folkhögskola. Här skapas grunden för skolans inriktning och vårt sätt att tänka och arbeta. Varje människa har resurser av olika slag. Att upptäcka och utveckla sina resurser är en spännande resa. Din personliga utveckling blir därför viktig. Utveckling skapar motivation och inspiration till att pröva nya saker. Vi utgår från dina behov och intressen.

Läs mer om skolan

Postadress:
Jämshögs folkhögskola
Kulltorpsvägen 2
293 72 Jämshög

Telefon: 0454-463 40
E-post: info@jamshog.org
Webbadress: http://www.jamshog.org/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln