Fritidsledare – distans

Ansökan stängd
Skola:
Jämshögs folkhögskola
Plats:
Jämshög - Blekinge län
Längd:
2 år
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Läs mer om behörighetskraven på vår hemsida, www.jamshog.org

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2026

Träffar:
16 obligatoriska träffar

Kostnader: Litteratur under hela utbildningen:ca 3000 kr. Materialkostnad: 450 kr per termin. Fika och lunch på Jämshög vid våra obligatoriska närträffar.

Kontakt: Anna Sandborg

Telefon: 070-174 89 97

E-post:
anna.sandborg@jamshog.org

Vår fritidsledarutbildning på distans är en tvåårig yrkesutbildning för dig som arbetar minst 50% med människor inom yrkesrelevant område.

Utbildningens upplägg

Utbildningen är en nätbaserad utbildning med nät- och närträffar. Man studerar på halvfart i två år och studierna motsvarande 40 veckor på heltid. Då man arbetar minst 50% med ett yrkesrelevant arbete så blir studierna av en mer teoretisk karaktär som kopplas och reflekteras genom yrket.

Fritidsledarens yrkesroll innebär att bemöta människor och skapa goda relationer utifrån ett främjande perspektiv. Yrkesrollen fokuserar vidare på att synliggöra människors inneboende resurser och se alla individers lika värde. Att främja god hälsa och delaktighet i all verksamhet som man arbetar i.

Fritidsledaren arbetar huvudsakligen med individer och gruppers fritid och är framför allt verksam inom följande yrkesområden:

  • Öppen verksamhet: fri och frivillig för besökaren, ex. fritidsgård, mötesplatser och församlingshem.
  • Skola: under skoltid men huvudsakligen utanför ordinarie lektionstid samt inom fritidshemsverksamhet.
  • Social verksamhet: inom ex. HVB-hem, SiS-institution eller LSS

Kurser och kursplan

Vi är medlemmar i Fritidsledarskolorna, den gemensamma föreningen för alla fritidsledarutbildningar i Sverige. Fritidsledarskolorna har i uppgift att främja samarbetet mellan de skolor som bedriver fritidsledarutbildning, att verka för ett kontinuerligt pedagogiskt utvecklings- och kvalitetssäkringsarbete, att verka för ett fördjupat samarbete med intressenter såväl inom yrkeskår som utbildning samt svara för en gemensam utåtriktad informationsverksamhet.

Läs mer: Jämshögs folkhögskolas lokala kursplan
Läs mer: Fritidsledarskolornas gemensamma utbildningsplan

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Utbildningens syfte är att utveckla ett främjande förhållningssätt samt kunskaper, färdigheter och kompetenser som fordras för att initiera, leda, analysera och utveckla verksamheter och processer inom yrkesområdet.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://jamshog.org/course/fritidsledaredistans/

Jag får utmana mig själv i mitt ledarskap

Ola Gustavsson går fritidsledarlinjen på folkhögskola. En varierande utbildning som innehåller allt från psykologi till isvaksbad.

Läs hela artikeln

Jämshögs folkhögskola

I nordvästra Blekinge finns Jämshögs folkhögskola. Här skapas grunden för skolans inriktning och vårt sätt att tänka och arbeta. Varje människa har resurser av olika slag. Att upptäcka och utveckla sina resurser är en spännande resa. Din personliga utveckling blir därför viktig. Utveckling skapar motivation och inspiration till att pröva nya saker. Vi utgår från dina behov och intressen.

Läs mer om skolan

Postadress:
Jämshögs folkhögskola
Kulltorpsvägen 2
293 72 Jämshög

Telefon: 0454-463 40
E-post: info@jamshog.org
Webbadress: http://www.jamshog.org/