Med en nyfiken blick mot Östersjöområdet

Saknar du betyg i något av grundskolans ämnen? Vill du studera på grundskolenivå, fast på distans?

Är du intresserad av samhällsfrågor generellt och Östersjöområdet i synnerhet, så kan denna kurs vara extra rolig för dig.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs, Distanskurs

Träffar:
2 obligatoriska träffar
39 obligatoriska nätträffar
2 frivilliga träffar
39 frivilliga nätträffar

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år Två eller fler terminer.

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: 350 kr. I avgiften ingår försäkring, visst studiematerial och lättare förtäring vid fysiska träffar. Avgiften sätts in på bankgiro 5115-6677 innan kursstart. Ange "Allmän Grund distans" på betalningen.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskolenivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 24 aug 2020

Plats för kursen: Distanskurs

Kontakt:
Bosse Vesterlund

Telefon: 0731 47 34 11
E-post:
bosse.vesterlund@litorina.fhsk.se

Vår Allmän Grundkurs på Distans ger dig stor möjlighet att få styra över hur du studerar och var du befinner dig. Vi möts via datorn i ett digitalt klassrum några timmar i veckan på fasta tider, för att bevara folkhögskolans själ i undervisningen. En gång per termin träffas vi i skolans vackra hemstad, världsarvstaden Karlskrona för gemensamma aktiviteter.

Gillar du att resa, så finns det möjlighet att följa med på resan till ett annat Östersjöland, som deltagarna i vår Allmänna kurs Distans på gymnasienivå planerar och genomför under vårterminen.
Litorina Folkhögskola är politiskt och religiöst oberoende.

Distansformen ställer lite särskilda krav på dig som studerande. Du behöver kunna arbeta självständigt lite bättre än om du är på plats på Litorina folkhögskola. För dig som har svenska som andraspråk, behöver du ha kunskaper i svenska motsvarande SFI D för att kunna följa undervisningen.

För att kunna delta i webbmöten behöver du ha en dator med bredband, webbkamera och  headset. Du behöver även ha tillräckliga datorkunskaper för att kunna installera program på datorn.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://litorina.fhsk.se/allman-grundkurs-distans/