Allmän kurs

Ansök nu

Behöver du gymnasiekompetens för att kunna söka ditt drömjobb? Siktar du på högskolan och behöver kompetens motsvarande gymnasiet? Var med om ett äventyr som får dig att växa och klara studierna i din egen takt.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Uppnådd grundskolenivå

Kostnader: 1100 kr per termin, täcker försäkring, visst studiematerial, studiebesök mm

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 7 jan 2021

Kontakt:
Linda Mattsson

Telefon: 0731 47 34 15
E-post:
linda.mattsson@litorina.fhsk.se


Målet är att du ska kunna få behörighet i bland annat svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, naturkunskap och historia utifrån din egna förmåga.


Undervisningen hos oss ser antagligen inte ut som du är van vid. Vi läser inte alltid ett ämne i taget utan väljer ibland ett tema där alla ämnen ingår, då får du en mix av olika kunskaper precis som i verkligheten. Vi läser naturligtvis också  Östersjökunskap - ett ämne som ingår i alla våra kurser. I kursen ingår även en studieresa till ett Östersjöland. Resan är obligatorisk och finansieras av dej som kursdeltagare. Du kan finansiera resan genom att du hjälper till på skolan, exempelvis med städningen.

 Om du föredrar pappersbaserad ansökan ladda ner blanketten och skicka den till oss. 

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Efter att ha fullgjort allmän kurs på Litorina Folkhögskola förväntas deltagaren ha tillgodogjort sig kunskaper motsvarande gymnasiets samhällsprogram, fast införskaffade på lite annorlunda sätt.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://litorina.fhsk.se/kurser/allman/