Naturfotografering i kustlandskapet

Ansök nu

Naturfotografering i kustlandskapet

Litorina folkhögskola

Ansök nu

Upplev det Blekingska kustlandskapet! Lär dig att ta bättre naturbilder!

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: Ej angivet

Längd: Vi träffas vid 15 tillfällen (5 inneträffar och 9 fotoutflykter) med start i februari. Inneträffarna sker på Litorina tisdagar klockan 15 -18.

Ansök senast: 15 feb 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Turordning, först till kvarn!

Kostnader: 800 kronor. Material och reskostnader tillkommer. Avgiften sätts in på bankgiro 5115-6677 innan kursstart. Ange ”Naturfoto” på betalningen. I avgiften ingår försäkring under studietiden. Vid särskilda evenemang blir du bjuden på fika.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 22 feb 2022

Kontakt:
Tony Svensson

Telefon: tony.svensson@litorina.fhsk.se
E-post:
0768 92 62 84


Fler kurser inom: Analogt , Digitalt , Naturfoto , Flora och fauna

OBS!
Ansök senast
15 feb 2022

Mål och syfte
Detta är tillfället för dig som vill lära dig mer om hur man går till väga för att få den där bilden som man tänkte på vid fotograferings- tillfället. Kursen lämpar sig både för nybörjare och de som hållit på ett litet tag med naturfotografering.

Arbetsform och innehåll
Under kursen kommer vi att besöka ett antal fina naturområden med god tillgång på fotomotiv, både vår och höst. Vi kommer att lära oss om hur man ställer in sin kamera för att få det resultat man eftersträvar. Det blir också en hel del om djurlivet längs kusten och på vilka tider det är lättast att fotografera olika arter.


Under kursen får man också tips på olika sätt att komma nära olika djur. Stenknäcken på bilden är fotograferad vid en fågelmatning med tillhörande minidamm som är lätt att göra själv.
Vi kommer att varva teorilektioner med uteträffar där vi besöker fina naturområden och praktiserar vad vi pratat om på inneträffarna. Vi går också igenom utrustningen och får tips på tillbehör som gör fotograferandet bättre och lättare.

Inneträffarna sker på Litorina Folkhögskola. Till utflykternas samlingsplatser tar vi oss med egen bil. Inför varje utflykt kommer du att få ett mailutskick med tid och samlingsplats.

För att få behållning av kursen behöver du ha en systemkamera och ett telezoom/teleobjektiv på upp till minst 300 mm eller en kompakt/bridgekamera med långzoom upptill minst 300mm.

Besök gärna kursens sida på vår webbplats. Där kan finnas mer information.  
Om du föredrar pappersbaserad ansökan ladda ner blanketten och skicka den till oss.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://litorina.fhsk.se/kurser/naturfoto/