Polska så klart

Ansök nu

Vill du lära dig mer om landet som ligger rakt söderut, på andra sidan Östersjön? Är du nyfiken på ett av de största slaviska språken? Är du intresserad av att besöka polska städer och vill veta mer om deras fantastiska historia? Har du kanske polska vänner eller släktingar som du vill kunna kommunicera med? Eller gillar du att ta en kryssning till Polen och vill kunna beställa en flaska öl på polska? Om du har svarat “ja” på minst två av frågorna, då är den här kursen just för dig!

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: Ej angivet

Längd:

Ansök senast: 19 jan 2022

Lediga platser: Ja

Kostnader: 800 kronor. Material och eventuella reskostnader tillkommer.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 26 jan 2022

Kontakt:
Edyta Malepsza

Telefon: 0731 56 63 67
E-post:
edyta.malepsza@litorina.fhsk.se


Fler kurser inom: Östeuropa , Övrigt

OBS!
Ansök senast
19 jan 2022

Mål och syfte
Polen är ett av de länder som utgör Litorina folkhögskolas Östersjöprofil. Kursen ska väcka intresse och nyfikenhet för att lära känna grannlandet Polen; språket, kulturen och historien. På kursen får du möjligheten att lära känna det polska samhället och kanske också bryta fördomar om polacker. Kursen kan även inspirera dig till en framtida resa till Polen. Efter kursen ska du ha lärt dig de vanligaste orden och fraserna för vardagssituationer t ex ord och uttryck för mat & dryck, shopping, att hitta vägen eller när du frågar efter information.
Arbetsform & innehåll
Kursen vänder sig till dig som är helt nybörjare i polska. Vi tränar uttal, hälsningsfraser och grundläggande grammatik. Din kursledare har polska som modersmål och kursens fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi gör konversationsövningar tillsammans och går igenom användbara ord och uttryck. Du får praktisera polska och lära dig om polsk kultur, lyssna på polsk musik och kanske också smaka polsk mat!

Do zobaczenia!

Polski język! (Det polska språket!)
Polska muzyka! (Den polska musiken!)
Polska kultura! (Den polska kulturen!)

Länk till kursen på skolans webbplats
https://litorina.fhsk.se/kurser/polska-sa-klart/