• Studietakt:
  Ej angivet
 • Längd:
  Vi träffas onsdagar i maj till oktober mellan klockan 13.00 och 17.00, oftast med avbrott för kafferast. Kursen pausas mellan veckorna 24 och 33.
 • Ansök senast:
  1 december
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Kursen som ger frisk luft och gemenskap.

Tillhör du dem som har spännande lokala historier som du vill dela med dig av, eller vill du bara lyssna när andra berättar?

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Antagning enligt turordningslista, först till kvarn. Efterantagning i mån av plats via kursens webbsida, länk nedan

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 3 maj 2023 - 4 okt 2023

Kostnader: 800 kronor. Välkomstfika och försäkring under studietiden ingår. Resekostnader tillkommer. Avgiften sätts in på bankgiro 5115-6677 innan kursstart. Ange Kulturvandringar på betalningen.

Kontakt: Ulf Westerholm

Telefon: 0731 47 34 07

E-post:
ulf.westerholm@litorina.fhsk.se

Känner du till historier som härstammar ifrån den Blekingska hembygden och som är värda att berättas? Gamla eller nya historier, alla är lika välkomna. Hos oss har en historia inget ”bäst-före-datum"

Vi vandrar på platser där ordet trängsel inte gäller.

Mål & syfte

Vi lägger upp och skapar kursens innehåll tillsammans med ledning av historikern Ulf Westerholm. Vi är aktiva och lär oss av varandra och fyller på vårt historiska berättarkapital tillsammans.

Under 15 onsdagar, åtta på våren och sju på hösten, ger vi oss ut och upplever olika utflyktsmål tillsammans. Skärfva, Torhamn, Lyckå, Gullberna, Hjortahammar, Wämöparken med flera är tänkbara utflyktsmål. Vi inleder både vårens och höstens utflykter med en träff i trädgården på Litorina då vi bestämmer terminens utflyktsmål.

Om du föredrar pappersbaserad ansökan, ladda ner ett formulär från  kursens webbplats.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://litorina.fhsk.se/historiska-kulturvandringar/

Litorina folkhögskola

Vi ger dig verktyg och möjligheter så att du kan nå dina mål! Vi lägger fokus på individer och skapar obegränsat med utrymme för deras behov. Skolan har Östersjöprofil vilket innebär att vi bygger upp kunskap om Östersjöländerna, dess historia, samhälle, kultur och miljö. Vi genomför även studieresor inom dessa länder. Vi erbjuder både långa och korta kurser. Om du alltid har drömt om att bygga din egen båt – så kan drömmen bli sann. På Litorinas båtbyggarlinje lär du dig hur du kan bygga med dina egna händer.

Läs mer om skolan

Postadress:
Litorina folkhögskola
Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)
371 54 Karlskrona

Besöksadress: Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)

Telefon: 0455-36 76 00
E-post: info@litorina.fhsk.se
Webbadress: http://www.litorina.fhsk.se/

Vill visa att skogen är en trygg och läkande plats

Marcus och Elinor drömmer om att arbeta i naturen med människor. De går kursen Äventyrsguide och får lära sig om friluftsliv, äventyrssport och ledarskap.

Läs hela artikeln