IT lekande lätt för seniorer

Profilkurs Litorina folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  Ej angivet
 • Längd:
  Vi träffas femton måndagar klockan 13.30
 • Ansök senast:
  1 december
 • Kurstyp:
  Profilkurs

I ökande grad förväntar sig allt fler myndigheter och företag att vi själva hanterar vissa uppgifter på nätet. Här är kursen för dig som är osäker på hur du ska använda IT-prylarna.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Antagning enligt turordningslista. Efterantagning i mån av plats via kursens webbsida eller kontakta vår reception.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 16 jan 2023 - 24 apr 2023

Kostnader: 800 kronor. Välkomstfika och försäkring under studietiden ingår. Eventuella resekostnader tillkommer. Avgiften sätts in på bankgiro 5115-6677 innan kursstart. Ange IT på betalningen.

Kontakt: Bosse Vesterlund

Telefon: 0731 47 34 11

E-post:
bosse.vesterlund@litorina.fhsk.se

IT-teknikens snabba framgång med levande bildöverföring och smarttelefonernas utveckling som kommunikationsverktyg möjliggör nya sätt att mötas och umgås digitalt både i arbetet och privat via smarttelefon, surfplatta eller dator.

Mål & Syfte

I Sverige tävlar kommunerna sinsemellan i digital kompetens. Den snabba digitala utvecklingen märks i stort sett i alla sammanhang både lokalt och globalt med ökad tillämpning och krav på digital inkludering av alla medborgare. På kursen IT Lekande Lätt skaffar du dig användbara kunskaper i ett samhälle som digitaliseras i ett högt tempo. Med större digital insikt och träning på smarttelefon, surfplatta och laptop kan du bättre hantera din vardag och öka din livskvalitet genom digitala kontakter och utbyten med din familj och din omgivning. Med digital färdighet får du smidigare tillgång till tjänster och varor online, du vidgar dina vyer med information och upplevelser via olika digitala siter, radio och tv-siter, playkanaler och strömningar m m. Och det ger dig oanade möjligheter att inrätta dina dagliga rutiner, fritid och sociala kontakter.

Arbetsformer

Vi rekommenderar att du tar egen surfplatta, telefon eller laptop med dig på kursen.
Det ges teoretisk kunskap samt både individuell träning och i grupper på dina verktyg med sikte på att bland annat planera och genomföra en virtuell utlandsresa. På Litorina folkhögskola tillämpar vi deltagarinflytande i hela vår verksamhet och du har därmed möjligheter att påverka kursens inriktning. Vi inleder med att diskutera kursens digitala prioriteringar och deltagarnas eventuella önskningar om särskild inriktning.
Välkommen att lekande lätt bli del av den nya digitala världen!

Övrigt

Är obekväm med webbformuläret eller fil för utskrift? Kontakta vår reception.

e-mail: info@litorina.fhsk.se
telefon: 0455 36 76 00

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://litorina.fhsk.se/kurser/it-lekande-latt/

Fler kurser inom: Data - grund Senior

Litorina folkhögskola

Vi ger dig verktyg och möjligheter så att du kan nå dina mål! Vi lägger fokus på individer och skapar obegränsat med utrymme för deras behov. Skolan har Östersjöprofil vilket innebär att vi bygger upp kunskap om Östersjöländerna, dess historia, samhälle, kultur och miljö. Vi genomför även studieresor inom dessa länder. Vi erbjuder både långa och korta kurser. Om du alltid har drömt om att bygga din egen båt – så kan drömmen bli sann. På Litorinas båtbyggarlinje lär du dig hur du kan bygga med dina egna händer.

Läs mer om skolan

Postadress:
Litorina folkhögskola
Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)
371 54 Karlskrona

Besöksadress: Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)

Telefon: 0455-36 76 00
E-post: info@litorina.fhsk.se
Webbadress: http://www.litorina.fhsk.se/