Naturfotografering i kustlandskapet

Profilkurs Litorina folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  Ej angivet
 • Längd:
  Vi träffas vid 15 tillfällen (5 inneträffar och 9 fotoutflykter) med start i februari. Inneträffarna sker på Litorina tisdagar klockan 15 -18.
 • Ansök senast:
  1 december
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Upplev det Blekingska kustlandskapet! Lär dig att ta bättre naturbilder!

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Turordning, först till kvarn! Efterantagning i mån av plats via kursens webbsida.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 21 feb 2023 - 30 maj 2023

Kostnader: 800 kronor. Material och reskostnader tillkommer. Avgiften sätts in på bankgiro 5115-6677 innan kursstart. Ange ”Naturfoto” på betalningen. I avgiften ingår försäkring under studietiden. Vid särskilda evenemang blir du bjuden på fika.

Kontakt: Tony Svensson

Telefon: 0768 92 62 84

E-post:
tony.svensson@litorina.fhsk.se

Mål och syfte
Detta är tillfället för dig som vill lära dig mer om hur man går till väga för att få den där bilden som man tänkte på vid fotograferings- tillfället. Kursen lämpar sig både för nybörjare och de som hållit på ett litet tag med naturfotografering.

Arbetsform och innehåll
Under kursen kommer vi att besöka ett antal fina naturområden med god tillgång på fotomotiv, både vår och höst. Vi kommer att lära oss om hur man ställer in sin kamera för att få det resultat man eftersträvar. Det blir också en hel del om djurlivet längs kusten och på vilka tider det är lättast att fotografera olika arter.


Under kursen får man också tips på olika sätt att komma nära olika djur. Stenknäcken på bilden är fotograferad vid en fågelmatning med tillhörande minidamm som är lätt att göra själv.
Vi kommer att varva teorilektioner med uteträffar där vi besöker fina naturområden och praktiserar vad vi pratat om på inneträffarna. Vi går också igenom utrustningen och får tips på tillbehör som gör fotograferandet bättre och lättare.

Inneträffarna sker på Litorina Folkhögskola. Till utflykternas samlingsplatser tar vi oss med egen bil. Inför varje utflykt kommer du att få ett mailutskick med tid och samlingsplats.

För att få behållning av kursen behöver du ha en systemkamera och ett telezoom/teleobjektiv på upp till minst 300 mm eller en kompakt/bridgekamera med långzoom upptill minst 300mm.

Besök gärna kursens sida på vår webbplats. Där kan finnas mer information.  
Om du föredrar pappersbaserad ansökan ladda ner blanketten och skicka den till oss.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://litorina.fhsk.se/kurser/naturfoto/

Litorina folkhögskola

Vi ger dig verktyg och möjligheter så att du kan nå dina mål! Vi lägger fokus på individer och skapar obegränsat med utrymme för deras behov. Skolan har Östersjöprofil vilket innebär att vi bygger upp kunskap om Östersjöländerna, dess historia, samhälle, kultur och miljö. Vi genomför även studieresor inom dessa länder. Vi erbjuder både långa och korta kurser. Om du alltid har drömt om att bygga din egen båt – så kan drömmen bli sann. På Litorinas båtbyggarlinje lär du dig hur du kan bygga med dina egna händer.

Läs mer om skolan

Postadress:
Litorina folkhögskola
Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)
371 54 Karlskrona

Besöksadress: Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)

Telefon: 0455-36 76 00
E-post: info@litorina.fhsk.se
Webbadress: http://www.litorina.fhsk.se/