• Studietakt:
  Ej angivet
 • Längd:
  Vi träffas femton onsdagar klockan 17
 • Ansök senast:
  1 dec 2022
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Vill du lära dig mer om landet som ligger rakt söderut, på andra sidan Östersjön? Är du intresserad av att besöka polska städer och vill veta mer om deras fantastiska historia?

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Antagning enligt turordningslista. Efterantagning i mån av plats via kursens webbsida, länk nedan.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 18 jan 2023 - 26 apr 2023

Kostnader: 800 kronor. Välkomstfika och försäkring under studietiden ingår. Eventuella resekostnader tillkommer. Avgiften sätts in på bankgiro 5115-6677 innan kursstart. Ange Polska på betalningen.

Kontakt: Edyta Malepsza

Telefon: 0731 56 63 67

E-post:
edyta.malepsza@litorina.fhsk.se

Är du nyfiken på ett av de största slaviska språken? Är du intresserad av att besöka polska städer och vill veta mer om deras fantastiska historia? Har du kanske polska vänner eller släktingar som du vill kunna kommunicera med? Eller gillar du att ta en kryssning till Polen och vill kunna beställa en flaska öl på polska? Om du har svarat “ja” på minst två av frågorna, då är den här kursen just för dig!

Mål och syfte
Polen är ett av de länder som utgör Litorina folkhögskolas Östersjöprofil. Kursen ska väcka intresse och nyfikenhet för att lära känna grannlandet Polen; språket, kulturen och historien. På kursen får du möjligheten att lära känna det polska samhället och kanske också bryta fördomar om polacker. Kursen kan även inspirera dig till en framtida resa till Polen. Efter kursen ska du ha lärt dig de vanligaste orden och fraserna för vardagssituationer t ex ord och uttryck för mat & dryck, shopping, att hitta vägen eller när du frågar efter information.
Arbetsform & innehåll
Kursen vänder sig till dig som är helt nybörjare i polska. Vi tränar uttal, hälsningsfraser och grundläggande grammatik. Din kursledare har polska som modersmål och kursens fokus ligger på muntlig kommunikation. Vi gör konversationsövningar tillsammans och går igenom användbara ord och uttryck. Du får praktisera polska och lära dig om polsk kultur, lyssna på polsk musik och kanske också smaka polsk mat!

Do zobaczenia!

Polski język! (Det polska språket!)
Polska muzyka! (Den polska musiken!)
Polska kultura! (Den polska kulturen!)

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://litorina.fhsk.se/kurser/polska-sa-klart/

Fler kurser inom: Östeuropa Övrigt inom språk

Litorina folkhögskola

Vi ger dig verktyg och möjligheter så att du kan nå dina mål! Vi lägger fokus på individer och skapar obegränsat med utrymme för deras behov. Skolan har Östersjöprofil vilket innebär att vi bygger upp kunskap om Östersjöländerna, dess historia, samhälle, kultur och miljö. Vi genomför även studieresor inom dessa länder. Vi erbjuder både långa och korta kurser. Om du alltid har drömt om att bygga din egen båt – så kan drömmen bli sann. På Litorinas båtbyggarlinje lär du dig hur du kan bygga med dina egna händer.

Läs mer om skolan

Postadress:
Litorina folkhögskola
Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)
371 54 Karlskrona

Besöksadress: Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)

Telefon: 0455-36 76 00
E-post: info@litorina.fhsk.se
Webbadress: http://www.litorina.fhsk.se/