Sommarkurs i engelska

Sommar/helg/veckokurs Litorina folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  Tre veckor, dagtid 9-14
 • Ansök senast:
  1 maj 2023
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Förbättra din engelska! På den tre veckor långa sommarengelskakursen kommer du att avancera din engelska med förnyade språkkunskaper och ökade färdigheter.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Antagning enligt turordningslista. Efterantagning i mån av plats via kursens webbsida.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 12 jun 2023 - 30 jun 2023

Kostnader: 800 kronor. Eventuella reskostnader tillkommer. Avgiften sätts in på bankgiro 5115-6677 innan kursstart. Ange ”Sommarengelska” på talongen. I avgiften ingår försäkring under studietiden. Vid särskilda evenemang blir du bjuden på fika.

Kontakt: Lydia West

Telefon: 0731 56 63 58

E-post:
lydia.west@litorina.fhsk.se

Mål och syfte:
Sommarkursen syftar till att ge de grundläggande kunskaperna i engelska som är nödvändiga för en bra kommunikation. I en stimulerande och mångkulturell språkmiljö, i tre veckors tid, ökar en kvalificerad språkkänsla, språksäkerhet och språkanvändning vilket främjar förmågan att kommunicera på engelska.
Sommarkursens upplägg fokuserar mestadels på aktivt deltagande i olika språkaktiviteter som grammatik, utveckling av ordförråd och samtal om olika teman.
Sommarkursen erbjuder förberedelse för engelska 5, men ger inte behörighet på grund av den korta tidsperioden. Efter avslutad kurs erhålls kursintyg. Kursen berättigar till studiemedel från CSN och kursperioden på tre veckor tillgodoräknas som en del i Allmän kurs.
Som deltagare har du möjlighet att påverka kursens innehåll.

Arbetsformer och innehåll
Aktivt deltagande i olika aktiviteter är en grundläggande metod genom samtal, grammatiska övningar, bearbetning av tidningsartiklar, faktatexter, noveller och skönlitteratur. Skriftlig uttrycksförmåga tränas med bearbetning av texter utifrån olika genrer. Varierande engelska informationskanaler används i utvecklingen av läs-, hör- och förståelseförmågan.
Sommaren är en bra tid för att fokusera på språk!

På kursens webbsida, se nedan, kan finnas ytterligare information.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Sommarkursen erbjuder förberedelse för engelska 5, men ger inte behörighet på grund av den korta tidsperioden. Efter avslutad kurs erhålls kursintyg.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://litorina.fhsk.se/sommarkurser/engelska/

Fler kurser inom: Språk Engelska Övrigt inom språk

Litorina folkhögskola

Vi ger dig verktyg och möjligheter så att du kan nå dina mål! Vi lägger fokus på individer och skapar obegränsat med utrymme för deras behov. Skolan har Östersjöprofil vilket innebär att vi bygger upp kunskap om Östersjöländerna, dess historia, samhälle, kultur och miljö. Vi genomför även studieresor inom dessa länder. Vi erbjuder både långa och korta kurser. Om du alltid har drömt om att bygga din egen båt – så kan drömmen bli sann. På Litorinas båtbyggarlinje lär du dig hur du kan bygga med dina egna händer.

Läs mer om skolan

Postadress:
Litorina folkhögskola
Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)
371 54 Karlskrona

Besöksadress: Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)

Telefon: 0455-36 76 00
E-post: info@litorina.fhsk.se
Webbadress: http://www.litorina.fhsk.se/