• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  Tre veckor, dagtid 9-14
 • Ansök senast:
  2 maj
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Bli skicklig i svenska som andraspråk!

Sommaren är en bra tid för att fokusera på språket!

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Antagning enligt turordningslista. Efterantagning i mån av plats via kursens webbsida.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 12 jun 2023 - 30 jun 2023

Kostnader: 800 kronor. Eventuella reskostnader tillkommer. Avgiften sätts in på bankgiro 5115-6677 innan kursstart. Ange ”Sommarsvenska” på betalningen. I avgiften ingår försäkring under studietiden. Vid särskilda evenemang blir du bjuden på fika.

Kontakt: Kicki Stamblad

Telefon: 0455 36 76 00

E-post:
info@litorina.fhsk.se

 Mål och syfte:

Sommarkursen syftar till att ge dig de grundläggande kunskaper i svenska som är nödvändiga för bra kommunikation och etablering i samhället. I en stimulerande och mångkulturell språkmiljö, under tre veckors tid, ökar kvalificerad språkkänsla, språksäkerhet och språkanvändning, som främjar förmågan att kommunicera på svenska.

När du har gått kursen kommer du att lättare kunna läsa någon av våra andra kurser, exempelvis Allmän kurs. Du som redan läser svenska hos oss, har i denna kurs möjlighet att hålla svenskan levande under sommaren. Sommarkursen ger inte behörighet på grund av den korta tidsperioden. Kursen berättigar till studiemedel från CSN och kursperioden på tre veckor tillgodoräknas som en del i Allmän kurs. Avslutad kurs ger dig rätt att få ett intyg utfärdat.

Arbetsformer och innehåll

När du läser Sommarkurs i svenska befinner du dig i en stimulerande språkmiljö som stärker ditt svenska språk och ger dig nya språkkunskaper. Sommarkursens upplägg fokuserar mestadels på aktivt deltagande i olika språkaktiviteter; grammatik, utveckling av ordförråd med samtal om olika teman och i varierande former som bearbetning av tidningsartiklar, faktatexter, noveller och skönlitteratur. Du lär dig även skriva olika former av texter utifrån olika genrer. Olika informationskanaler på svenska används för att utveckla din läs-, hör- och förståelseförmåga.

Som deltagare har du möjlighet att påverka kursens innehåll.

På kursens webbplats, se nedan, kan finnas ytterligare information.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://litorina.fhsk.se/kurser/sommarkurser/sommarsvenska/

Litorina folkhögskola

Vi ger dig verktyg och möjligheter så att du kan nå dina mål! Vi lägger fokus på individer och skapar obegränsat med utrymme för deras behov. Skolan har Östersjöprofil vilket innebär att vi bygger upp kunskap om Östersjöländerna, dess historia, samhälle, kultur och miljö. Vi genomför även studieresor inom dessa länder. Vi erbjuder både långa och korta kurser. Om du alltid har drömt om att bygga din egen båt – så kan drömmen bli sann. På Litorinas båtbyggarlinje lär du dig hur du kan bygga med dina egna händer.

Läs mer om skolan

Postadress:
Litorina folkhögskola
Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)
371 54 Karlskrona

Besöksadress: Backsippevägen 4 (Vasskär, Gullberna Park)

Telefon: 0455-36 76 00
E-post: info@litorina.fhsk.se
Webbadress: http://www.litorina.fhsk.se/