Dagfolkhögskola för dig med funktionsnedsättning

Valjevikens folkhögskola


Ansökan stängd
Denna kurs är för dig som är intresserad av att under två dagar i veckan lära dig mer om samhällskunskap, geografi, religion, historia och kultur/skapande samt prova på friskvårdande aktiviteter. 

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 50%

Längd: 1-3 år Individuell planering och studietakt

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Skriftlig ansökan

Kostnader: Avgift 600 kr/termin för Sv/v kopiering, studieresor, utflykter, kursmateriel, försäkring, vår/höstfest inkl. måltid, måltid vid jul och terminsavslutning.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 17 aug 2020 - 11 jun 2021

Kontakt:
Eric Sandström

Telefon: 0456-151 15
E-post:
eric.sandstrom@valjeviken.se

Denna kurs läser du främst för din egen personliga utveckling men du har möjlighet att utöka din kurs och läsa vissa ämnen tillsammans med allmän kurs om du vill få grundskolebehörighet eller behörighet till att söka till högskola.

Vi ser gärna att du själv delar med dig av dina egna kunskaper och erfarenheter. Du kan inte välja att läsa endast en dag i veckan.

I kursen går människor i olika åldrar, däribland flera seniorer. Ni föreslår själva teman inom ämnena och är med och styr upplägget. Undervisningen pågår mellan 10.00-15.00 med avbrott för en timmes lunch.

Kursen riktar sig till dig som har ett rörelsehinder. Ålder har ingen betydelse. Disposition av dagen tar hänsyn till att många som går denna kurs behöver tid för att förflytta sig. Du behöver därför inte vara orolig att det blir för stressigt mellan lektioner och aktiviteter. Hela anläggningen är dessutom tillgänglig för dig med rörelsehinder.

Kursen ger också tillgång till vissa rehabiliteringsinsatser och träningslokaler.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Goda kunskaper i nutidsorientering.
Hur man använder naturen som resurs för friskvård och hälsa.
Utvecklat sin kreativa förmåga genom ämnet skapande.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://valjeviken.se/folkhogskola/langa-kurser/