Allmän kurs - Musik och hälsa - för dig med eller utan funktionsnedsättning

Ansök nu

Allmän kurs - Musik och hälsa - för dig med eller utan funktionsnedsättning

Valjevikens folkhögskola

Ansök nu

RESERVPLATSER LEDIGA HT-2021!

Du som gillar att sjunga och spela! Här får du, under minst tre dagar i veckan, utveckla detta intresse samtidigt som du tar hjälp av musiken för att läsa svenska, engelska, samhällskunskap, historia, religion och geografi.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år Kursen pågår tre – fem dagar i veckan. Vid femdagarsstudier samläser man två av dagarna med annan allmän kurs. Möjlighet finns till internatboende.

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Ansök helst via den blankett som finns på skolans webbplats. Studiebesök och prova-på-dagar. Lättare antagningsprov.

Kostnader: Avgift 600 kr/termin för Sv/v kopiering, studieresor, utflykter, kursmateriel, försäkring, vår/höstfest inkl. måltid, måltid vid jul och terminsavslutning.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2021 - 10 jun 2022

Kontakt:
Eric Sandström

Telefon: 0456-15115
E-post:
eric.sandstrom@valjeviken.se


FÖR DIG MED ELLER UTAN FUNKTIONSNEDSÄTTNING 

Du som gillar att uppträda, sjunga och spela! Eller som vill satsa på att bli en bättre musiker. Här får du chansen att utveckla detta intresse samtidigt som du tar hjälp av musiken för att läsa svenska, engelska, samhällskunskap, historia, religion och geografi.   Vi läser på grundskolenivå upp till motsvarande åk 9. (för gymnasienivå läs nedan)

I musiken arbetar vi i nivåindelade ensembler med 5-10 personer, innehållande trummor, bas, piano/keyboard, gitarr, sång och du är välkommen att ta med egna instrument. Efter test kan du också få tillgång till individuell instrumentalundervisning.

Du kommer att få möjlighet att delta i konserter och olika projekt. Musikstilarna är främst pop och rock men du är själv med och styr låtval. Du får även möjlighet att med din ensemble spela in musik i Valjevikens egen studio.   

Viktigt för att du ska få maximal utveckling är att du avsätter tid för att öva på ditt instrument. Vi ser gärna att ni övar på fritiden i ensemble eller i egenbildade band.  

Vill du läsa fler ämnen motsvarande grundskolenivå eller gymnasienivå, har du möjlighet att komplettera med dessa ämnen enligt individuell studieplan.  I din individuella studieplan har du även möjlighet att lägga till ämnen som handlar om kost och hälsa samt om boende- och konsumetnkunskap.  För dig med funktionsnedsättning kan dessa anpassade lektioner stötta dig i dina förberedelser för ett självständigt liv.  

KURSENS LÄNGD - 1-2 år med möjlighet till förlängning. ­
KURSSTART - Augusti. Därefter i mån av plats. ­
ANSÖKAN - 15 april.
ANTAGNINGSKRITERIER - Se valjeviken.se  

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Behörighet motsvarande grundskola i svenska, engelska, Samhällskunskap, SO samt matematik. Målen för musiken sätts individuellt. Komplettering/samläsning kan göras på övriga ämnen i allmänna kurser.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://valjeviken.se/folkhogskola/langa-kurser/