Blekinges natur, miljö och historia

Sommar/helg/veckokurs Valjevikens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Blekinge är för många känt som Sveriges trädgård. Och visst är det ofantligt vacker på många ställen. Men här finns inte bara grönska och Sveriges sydligaste skärgård, här finns också kultur, historia och livsberättelser.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 18 jul 2022 - 22 jul 2022

Kostnader: Kost och logi: 4800 kr. Kostnad för material, utflykter, inträden: 1100 kr. Kurslokaler/föreläsare ingår utan kostnad då detta täcks av folkhögskolans statsbidrag. Kostnader för eventuellt medföljande assistans tillkommer.

Kontakt: Uppgift saknas

Telefon: 0456-151 15

E-post:
info@valjeviken.se

I denna kurs får du bekanta dig med allt detta, ta del av historiska platser och besöka Karlskrona, Karlshamn, Jämshög, Listelandet och andra pärlor.

Målgrupp
Du som är intresserad av geografi, historia och kultur och se platserna du lär dig om.

Kursinnehåll
Föreläsningar om de platser som ska besökas Utflykter med handikappanpassad buss. Trefaldighetskyrkan, marinmuseum och Rosenbom i örlogsstaden karlskrona. Ronneby Brunnspark. Utvandrarmonumentet och arkitektur av Gunnar Asplund i Karlshamn. Laxens hus och Eriksbergs viltpark. Jämshög som litterär vagga med Harry Martinsson, Sven-Edvin Salje som frontfigurer. Sölvesborg med Sweden Rock, en av Europas längsta gång och cykelbroar samt Listerlandet och Hanö. Skärgårdsturer till rofyllda öar.

Personal och material
Kunniga guider och föreläsare lotsar dig igenom dessa platser. Alla utflykter ingår i priset.

Övriga aktiviteter
Utanför kurstid finns det gott om fritidsaktivieter som man kan delta i, i mån av plats. Valjeviken har sporthall, gym och simhall. Här finns även bassäng utomhus. Allt utan extra kostnad.

Den charmiga småstaden Sölvesborg bjuder på många fina rekreationsmiljöer och spännade arkitektur.

Anmälan och information
Telnr: 0456-151 15 vxl.
Du kan även maila dina frågor på: info@valjeviken.se
Anmälan görs digitalt via formulär
Besök gärna vår hemsida www.valjeviken.se

Med reservation för avvikelser avseende program och personal.

Om Valjeviken
Valjeviken är en idéburen stiftelse med Neuro´s länsförbund som stiftare. Här möts inte bara erfarenheter och drömmar. I folkhögskolans kurser möts människor med och utan funktionsnedsättningar runt intressen, aktiviteter, friskvård och behov av kompetensutveckling. Hela anläggningen är tillgänglig för dig med rörelsehinder. Skolan har ett stort, trivsamt internat och är vackert belägen i västra Blekinge alldeles intill havet.

Fler kurser inom: Friluftsliv Miljö / Natur

Valjevikens folkhögskola

Valjeviken, som är både folkhögskola, rehabiliterings-, kurscenter samt sport- och friskvårdsanläggning. Valjeviken betraktas ofta som funktionshinderrörelsens skola men här finns kursdeltagare både med och utan funktionsnedsättningar. De långa kurserna ges inom områdena hälsa, omvårdnad, friskvård, idrott och musik. Valjeviken har ett stort, modernt internat och är vackert belägen i västra Blekinge alldeles intill havet.

Läs mer om skolan

Postadress:
Valjevikens folkhögskola
Box 94
294 22 Sölvesborg

Besöksadress: Herrgårdsvägen 97

Telefon: 0456-151 15
E-post: info@valjeviken.se
Webbadress: https://valjeviken.se/

Vill visa att skogen är en trygg och läkande plats

Marcus och Elinor drömmer om att arbeta i naturen med människor. De går kursen Äventyrsguide och får lära sig om friluftsliv, äventyrssport och ledarskap.

Läs hela artikeln