Creative Music - Band & Artist

Ansök nu

Creative Music - Band & Artist

Brunnsviks folkhögskola

Ansök nu

Utbildningen Band & Artist vänder sig till dig som har startat eller vill starta en karriär som band eller enskild artist. Hos oss får du möjlighet att utveckla ditt låtskrivande, ditt personliga uttryck, din profil som band eller artist och dina kunskaper om musikbranschen som arbetsplats. Stort fokus ligger på att arbeta kring ditt egenskrivna låtmaterial. I tillägg till detta får du en bred och gedigen musikalisk grundutbildning.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du som söker bör ha musikaliska förkunskaper på en grundläggande nivå. Vid intagningsprovet bedöms dina musikaliska färdigheter, ditt personliga sound och uttryck samt din motivation genom ett spelprov och en intervju.

Kostnader: Studierna är kostnadsfria. Som deltagare betalar du endast en terminsavgift på 600 kronor som går till internet, visst material, studiebesök och kopiering för eget bruk.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 16 aug 2021 - 10 jun 2022

Plats för kursen: Borlänge

Kontakt:
Mikael Higberg

Telefon: mikael.higberg@brunnsvik.se
E-post:
076-677 80 54


Studioinspelningar, stagecoachning, liveframträdanden, praktik, musikermöten och föreläsare av högsta kvalitet hör till vardagen för dig som deltagare på Band & Artist. 

 

Förutsättningar för antagning

Du som söker bör ha musikaliska förkunskaper på en grundläggande nivå. Vid intagningsprovet bedöms dina musikaliska färdigheter, ditt personliga sound och uttryck samt din motivation genom ett spelprov och en intervju.

 

Kursinnehåll

Songwriting
Scenisk Gestaltning
Arrangering
Musikbransch
Produktion
Kreativ ensemble
Projektensemble
Ensembleklass Groove
Huvudinstrument
Gehör
Musikteori
Pianostudio
Rytmik
Kör
Musikhistoria
Individuella val

 

Länk till kursen på skolans webbplats
https://brunnsvik.se/kurspost/band-artist/