Creative Music - Band & Artist

Profilkurs Brunnsviks folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Utbildningen Band & Artist vänder sig till dig som har startat eller vill starta en karriär som band eller enskild artist. Hos oss får du möjlighet att utveckla ditt låtskrivande, ditt personliga uttryck, din profil som band eller artist och dina kunskaper om musikbranschen som arbetsplats. Stort fokus ligger på att arbeta kring ditt egenskrivna låtmaterial. I tillägg till detta får du en bred och gedigen musikalisk grundutbildning.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du som söker bör ha musikaliska förkunskaper på en grundläggande nivå. Vid intagningsprovet bedöms dina musikaliska färdigheter, ditt personliga sound och uttryck samt din motivation genom ett spelprov och en intervju.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 15 aug 2022 - 9 jun 2023

Plats för kursen: Borlänge

Kostnader: Studierna är kostnadsfria. Som deltagare betalar du endast en terminsavgift på 600 kronor som går till internet, visst material, studiebesök och kopiering för eget bruk.

Kontakt: Mikael Higberg

Telefon: mikael.higberg@brunnsvik.se

E-post:
076-677 80 54

Studioinspelningar, stagecoachning, liveframträdanden, praktik, musikermöten och föreläsare av högsta kvalitet hör till vardagen för dig som deltagare på Band & Artist. 

 

Förutsättningar för antagning

Du som söker bör ha musikaliska förkunskaper på en grundläggande nivå. Vid intagningsprovet bedöms dina musikaliska färdigheter, ditt personliga sound och uttryck samt din motivation genom ett spelprov och en intervju.

 

Kursinnehåll

Songwriting
Scenisk Gestaltning
Arrangering
Musikbransch
Produktion
Kreativ ensemble
Projektensemble
Ensembleklass Groove
Huvudinstrument
Gehör
Musikteori
Pianostudio
Rytmik
Kör
Musikhistoria
Individuella val

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://brunnsvik.se/kurspost/band-artist/

Brunnsviks folkhögskola

Brunnsvik Folkhögskola är en av Sveriges största och är verksam i Borlänge som är vår huvudort. Vi har även en filial i Gävle och sedan sommaren 2018 finns vi även i vår ursprungliga by: Brunnsvik! Vår huvudman är Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) och Landsorganisationen (LO) i samverkan med den regionala arbetarrörelsen. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Brunnsviks folkhögskola
Wallingatan 15
784 34 Borlänge

Besöksadress: Wallingatan 15

Telefon: 0243-33 01 00
E-post: info@brunnsvik.se
Webbadress: http://www.brunnsvik.se/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln