Creative Music - Musikpedagog

Profilkurs Brunnsviks folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  2 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Ser du en framtid som musikpedagog? Vill du inspirera dagens skolungdomar och framtidens musiker? Vill du kanske utbilda vid sidan av din egen musikaliska karriär eller förbereda dig inför musikhögskolans intagningsprov? Då är Brunnsviks musikpedagogiska utbildning något för Dig!

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du som söker bör ha musikaliska förkunskaper på en grundläggande nivå. Vid intagningsprovet bedöms dina musikaliska färdigheter, ditt personliga sound och uttryck samt din motivation genom ett spelprov och en intervju.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 15 aug 2022 - 7 jun 2024

Plats för kursen: Borlänge

Kostnader: Studierna är kostnadsfria. Däremot tar skolan ut en terminsavgift på 600 kronor som går till internet, visst material, studiebesök och kopiering för eget bruk.

Kontakt: Mikael Higberg

Telefon: 076-677 80 54

E-post:
mikael.higberg@brunnsvik.se

På Brunnsviks musikpedagogiska utbildning har du möjlighet att utveckla dig själv som musiker samtidigt som du får gedigen erfarenhet av och kunskap inom musikpedagogik. Brunnsviks musikpedagogiska utbildning är högskoleförberedande för musikhögskolans pedagogiska program. Som deltagare förbereds du för att klara musikhögskolans intagningskrav inom ensembleledning, musikteori, gehör samt instrumentbredd och fördjupar dig även på ditt huvudinstrument genom enskilda lektioner och ensemblespel. All undervisning går i Brunnsvik Creative Music’s anda. Studioinspelningar, stagecoachning, liveframträdanden, musikermöten och föreläsare av högsta kvalitet hör till vardagen för dig som deltagare på musikpedagogutbildningen.

I utbildningen ingår även praktikprojekt inom olika undervisningsformer med elever i alla åldrar knuten till undervisningen i pedagogik och ensembleledning. Allt för att ge dig insikt i och erfarenhet av musikpedagogyrket. Brunnsviks Musikpedagogutbildning lämpar sig även för dig som vill utveckla dina musikpedagogiska kunskaper utan att söka vidare till musikhögskolan. Efter avslutad utbildning har du de rätta redskapen för att kunna undervisa vid sidan av sitt eget musicerande.

Förutsättningar för antagning

Grundläggande gymnasiebehörighet
Du behöver vid antagning ha goda förkunskaper på ditt huvudinstrument samt förmåga till samspel och förutsättningar för att under utbildningens gång utveckla kunskaper inom musikpedagogik. Vid antagningsprovet bedöms dina musikaliska färdigheter, din förmåga till samspel, gruppledning och din motivation via ett spelprov där du har möjlighet att visa såväl huvud som biinstrument, ett gruppledningsprov och en intervju.

Kursinnehåll

Åk. 1
Huvudinstrument
Ensembleledning
Ensemble
Gehör
Musikteori
Pedagogik
Pianostudio
Praktisk instrumentkännedom – Ensemble och instrumentundervisning
Rytmik
Röstträning
Scenisk gestaltning
Kör
Körledning
Musikhistoria
Individuella val

Åk. 2
Huvudinstrument
Praktik
Ensembleledning
Ensemble
Gehör
Musikteori
Pedagogik
Pianostudio
Rytmik
Röstträning
Scenisk gestaltning
Kör
Musikhistoria
Individuella val

Brunnsviks folkhögskola

Brunnsvik Folkhögskola är en av Sveriges största och är verksam i Borlänge som är vår huvudort. Vi har även en filial i Gävle och sedan sommaren 2018 finns vi även i vår ursprungliga by: Brunnsvik! Vår huvudman är Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) och Landsorganisationen (LO) i samverkan med den regionala arbetarrörelsen. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Brunnsviks folkhögskola
Wallingatan 15
784 34 Borlänge

Besöksadress: Wallingatan 15

Telefon: 0243-33 01 00
E-post: info@brunnsvik.se
Webbadress: http://www.brunnsvik.se/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln