• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Musik grund vänder sig till dig som har en dröm eller längtan efter att få lära dig mer om musik, att få mer kunskaper i instrumentspel och sång, eller till dig som har hållit med musik tidigare men som inte haft tid den senaste tiden. Har du aldrig spelat men länge velat börja komma igång? Har du suttit hemma och spelat gitarr eller sjungit vill lära dig mer? Eller har du ett knippe låtar i byrålådan som du länge velat göra klart?

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du som söker bör ha musikaliska förkunskaper på en grundläggande nivå. Vid intagningsprovet bedöms dina musikaliska färdigheter samt din motivation genom ett spelprov och en intervju.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 15 aug 2022 - 9 jun 2023

Plats för kursen: Borlänge

Kostnader: Studiemedelsberättigad hos CSN Studierna är kostnadsfria. Däremot tar skolan ut en terminsavgift på 600 kronor som går till internet, visst material, studiebesök och kopiering för eget bruk.

Kontakt: Mikael Higberg

Telefon: 076-677 80 54

E-post:
mikael.higberg@brunnsvik.se

Musik grund är till för dig! Här får du hålla på med de grundläggande byggstenar som bygger ett stort kunnande inom musik och som hjälper dig att komma vidare. Denna inriktning riktar in sig på din personliga utveckling och vad just du vill göra även om du inte har så mycket förkunskaper. Din vilja och lust räcker långt!

 

Detta är exempel på områden du kan jobba med din utveckling inom:

Huvudinstrument
Gehör
Musikteori
Rytmik
Ensemble
Inspelning och ljudteknik
Liveframträdanden
Röstträning
Körsång

Det finns mer exempel på vad du kan välja att göra, kontakta oss för mer information, och sluta fundera – sök! Du kommer inte att ångra dig. För dig som önskar kan lektioner centreras till tre veckodagar vilket möjliggör för dig att arbeta deltid.

Antagning sker med grund av det personliga brev du bifogar i din ansökan. Har du motivationen har vi lektionerna!

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://brunnsvik.se/kurspost/musik-grund/

Brunnsviks folkhögskola

Brunnsvik Folkhögskola är en av Sveriges största och är verksam i Borlänge som är vår huvudort. Vi har även en filial i Gävle och sedan sommaren 2018 finns vi även i vår ursprungliga by: Brunnsvik! Vår huvudman är Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) och Landsorganisationen (LO) i samverkan med den regionala arbetarrörelsen. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Brunnsviks folkhögskola
Wallingatan 15
784 34 Borlänge

Besöksadress: Wallingatan 15

Telefon: 0243-33 01 00
E-post: info@brunnsvik.se
Webbadress: http://www.brunnsvik.se/

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln