Allmän kurs Gymnasium distans

Behörighetsgivande kurs, Distanskurs Brunnsviks folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs, Distanskurs

Vill du kombinera studierna med ett arbete eller av andra skäl styra dina studier själv? Oavsett anledning så innebär möjligheten till distansstudier större friheter och öppnar nya vägar för dig.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Behörig i svenska/ svenska som andraspråk grund, matematik grund, engelska grund och samhällskunskap grund, eller motsvarande. Du vara 18 år eller fylla år under höstterminen.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 14 aug 2023 - 15 dec 2023

Träffar:
4 frivilliga träffar

Kostnader: Studier på Brunnsvik är kostnadsfria. Däremot betalar du en terminsavgift på 700 kr.

Kontakt: Emma-Lina Guve

E-post:
emma-lina.guve@brunnsvik.se

Du som vill läsa en speciell utbildning utan att behöva ta hänsyn till schemalagda tider eller studieort – välj distansstudier.

Hoppade du av gymnasiet? Eller hände livet? Allmän kurs gymnasium distans riktar sig till dig som är klar med grundskolan. Utbildningen är 1-2 år, beroende på hur många poäng du har med dig från gymnasiet. Det är ett bra alternativ till Komvux då du repeterar samtliga ämnen och ger dig möjligheter att söka vidare till högskola.

 • Allmän kurs gymnasium distans riktar sig till dig som inte har läst klart grundskolan och/eller gymnasiet och behöver ha grundläggande behörighet för gymnasiet. Folkhögskola är ett bra alternativ till Komvuxstudier och ger dig möjlighet att söka till högskola eller yrkeshögskola efter avslutade studier.

 • Undervisningen är i varierad utsträckning tematiskt upplagd där vi jobbar ämnesövergripande och försöker få med de behörighetsgivande ämnena historia, matematik, naturkunskap, religion, samhällskunskap, svenska och även engelska. Alla deltagare läser samtliga ämnen, dessa sammanfattas i ett studieomdöme som man kan söka vidare med.

 • Vid start upprättar vi en individuell studieplan där vi beräknar din studietid för att ge dig möjlighet att uppnå de behörigheter som du behöver. Du läser vanligtvis ett till tre år, beroende på vad du har med dig sedan tidigare i studieväg och arbetslivserfarenhet.

 • Under din tid på Allmän kurs gymnasium har du en tillgång till en mentor som stöttar och vägleder dig genom hela din utbildning.

 • Du studerar följande ämnen: engelska, historia, matematik, naturkunskap, religion, samhällskunskap och svenska.

 • Studierna bedrivs på heltid och omfattar minst 20 timmars schemalagd tid i veckan.

 • Fysiska träffar 1-2 ggr/termin för de som har möjlighet. (Se faktaruta för mer info)

 • Du har möjlighet till studie- och yrkesvägledning.

 • Du blir förberedd för yrkeslivet och kommande studier.

 • Dina tidigare erfarenheter tas tillvara och kommer till nytta i dina studier.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://brunnsvik.se/kurspost/allman-kurs-gymnasium-distans/

Brunnsviks folkhögskola

Brunnsvik folkhögskola är en av Sveriges största och är verksam i Borlänge som är vår huvudort. Vi har även en filial i Gävle och sedan sommaren 2018 finns vi även i vår ursprungliga by: Brunnsvik! Vår huvudman är Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) och Landsorganisationen (LO) i samverkan med den regionala arbetarrörelsen. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Brunnsviks folkhögskola
Wallingatan 15
784 34 Borlänge

Telefon: 0243-33 01 00
E-post: info@brunnsvik.se
Webbadress: http://www.brunnsvik.se/

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage Norrström, 22 år, går sitt tredje år på Allmän kurs på Region Uppsala folkhögskola. Men det var inte alls självklart att hon skulle söka sig till folkhögskolan. – I början satt jag ensam i ett grupprum under lunchen för jag vågade inte vara bland människor. Nu kan jag liksom stå och prata inför hela skolan. Alla stöttar varandra vilket jag tycker är jättehärligt.

Läs hela artikeln