Vill du få människor att växa genom egenmakt? Som fritidsledare kan du, med hjälp av fritidsområdet, arbeta med det inom bl a öppen fritidsverksamhet, skola och ideella organisationer.

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 2 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Grundläggande behörighet för yrkeshögskola (från folkhögskola eller 3-årigt gymnasium) med särskild behörighet i Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2. Samhällskunskap 1a2 samt relevant erfarenhet från yrkesområdet. Antagningsintervju tillämpas.

Kostnader: Studierna är avgiftsfria. Deltagaren betalar själv bekräftelseavgift samt läromedels- och materialkostnader samt kostnader för studieresor. För detaljerad information kontakta skolan.

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2019 - 4 jun 2021

Kontakt:
Göran Ehn

Telefon: 0243-239553
E-post:
ge@fornby.se

Fornby, en folkhögskola med 140 års historia, ligger naturskönt strax utanför Borlänge centrum. Det betyder goda kommunikationer och på skolan finns också möjlighet till internatboende.

På Fritidsledarutbildningen står empowerment, egenmakt, i centrum. Du får en stabil grund att stå när det gäller pedagogik, psykologi, beteendevetenskap etc. Utifrån denna grund utforskar vi hur man på bästa sätt utvecklar ungdomars självkänsla, självförtroende samt förmåga till tillit och förmåga att påverka och forma sitt eget liv. I utbildningen ingår praktik inom olika verksamheter för att du ska hitta det område där du känner dig mest hemma.

Utbildningen är en tvåårig eftergymnasial utbildning, där vi utforskar ungdomars förutsättningar och möjligheter utifrån ett hälsofrämjande förhållningssätt. Det betyder att vi är nyfikna på det som fungerar och varför det fungerar. Hela människan är intressant.

Möjligheterna till arbete är goda efter avslutad utbildning, det visar de senaste årens undersökningar om vad som händer med de som går fritidsledarutbildning i Sverige.