Sy och sälj – sömnad och entreprenörskap - påbyggnadskurs år 2 - distans

Ansökan stängd

Sy och sälj – sömnad och entreprenörskap - påbyggnadskurs år 2 - distans

Fornby folkhögskola

Ansökan stängd

Sy och sälj-sömnad och entreprenörskap är kursen för dig som vill utveckla ditt textila skapande till en affärsverksamhet. För att gå denna kurs så är det ett krav att du har gått Sy och sälj - sömnad och entreprenörskap år 1.

 

 

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
11 obligatoriska träffar

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Hur långt fram i processen är du? Är du nära start? Affärsidé/affärsplan. Storytellning - påbörjad och relevant. Säljbar idé, som du uppvisar i handling i din ansökan. Har du viljan och drivet? Teknisk talang för textil. Motivera varför just jag i ansökan

Kostnader: All undervisning på folkhögskola är avgiftsfri. Bekräftelseavgift: 785 kr. Materialavgift: 600 kr (symaskinsnålar, tråd, mönsterpapper osv) Kostnad för ex. tyger och annat material tillkommer.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 25 aug 2021 - 3 jun 2022

Kontakt:
Daniel Eriksson

Telefon: 0243-239550
E-post:
dae@fornby.se


Kursbeskrivning

När du har studerat sy och sälj - sömnad och entreprenörskap år 1, kan du söka till år 2. Under år 2 så fördjupar vi oss i entreprenörskapet, marknadsföring, och att nå ut till kund. Företagandet blir extra viktigt. Du som studerar år 2 går tillsammans med årskurs 1, och vissa ämnen och uppgifter är gemensamma, du kommer också att jobba sömnadstekniskt. Mellan de fysiska träffarna jobbar du med ditt "egna projekt" som kommer att vara att komma igång med ditt företagande. Du som studerar år 2 jobbar mer självständigt, eller i grupp med dina kurskamrater i år 2.

Antagningsvillkor

Hur långt fram i processen är du? Är du nära start? Affärsidé/affärsplan. Storytellning - påbörjad och relevant. Säljbar idé, som du uppvisar i handling i din ansökan. Besitter du viljan och drivet? Teknisk talang för textil. Du som sökande formulerar varför just "jag" i ansökan.

Kostnader 

All undervisning på folkhögskola är avgiftsfri. Den studerande betalar dock själv litteratur, material och vissa studieresor beroende på kurs. 

Bekräftelseavgift: 785 kr (i denna ingår kostnader för skolans gemensamma aktiviteter)

Materialavgift: 600 kr (symaskinsnålar, tråd, mönsterpapper osv) Kostnad för ex. tyger och annat material tillkommer.

Studietakt: 100% distans med 11 obligatoriska 5-dagarsträffar, fördelat på ht-21 och vt-22

Kurstid: 25 aug 2021 - 3 jun 2022. Fysiska träffar cirka var fjärde vecka.