Allmän kurs - Handel / Butik / Kommunikation

Ansökan stängd

Allmän kurs - Handel / Butik / Kommunikation

Leksands folkhögskola

Ansökan stängd

Kurs på gymnasienivå som utgår från dina förkunskaper. Du har möjlighet att nå behörighet och förbereda dig för högre studier. Förutom ämnesläsning läser du om sälj, inköp, butik och e-handel.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: personligt brev, intervju

Kostnader: Externat 1 700 kr/månad (fika + lunch), Internat 4 600 kr/månad (frukost, fika, lunch samt boende)

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2021 - 3 jun 2022

Kontakt:
Dan Kristensson

Telefon: 0247-648 17
E-post:
dan.kristensson@leksand.fhsk.se


Fler kurser inom: Allmän kurs , Gymnasienivå

Bär du på framtidsdrömmar? Behöver du en nystart? Saknar du grundläggande behörighet som i sin tur ger möjlighet att söka högskola eller yrkeshögskola? Då är Allmän kurs på Leksands folkhögskola ett alternativ. Kursen bedrivs på gymnasienivå. Vi ger även möjlighet att läsa in grundskolekompetens.

Hos oss är resan lika viktig som målet. Det är med dialog och förmågan att lyssna som vi bygger vår kunskap. Vi vill att tiden här ska ge dig möjlighet att stanna upp och tänka efter och planera din framtid. Av oss får du verktygen att gå vidare.

Profil Handel/Butik/Kommunikation – Förutom ämnesläsning, som vi bedriver gemensamt, arbetar vi med sälj, inköp, butik och e-handel. Längden på kursen är 40 - 120 veckor. 

Undervisningen bedrivs på så sätt att vi studerar 2-3 ämnen i taget under tioveckorsperioder. Det är du, dina kurskamrater och lärare som tillsammans skapar utbildningen. Därför är ditt aktiva deltagande och bidrag till erfarenhetsutbyte i gruppen viktigt. Individuella studieplaner upprättas utifrån dina behov och intressen. Vi gör också studiebesök.

I kursen ingår ämnena svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, naturkunskap, religion och historia.

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel. Du betalar för ditt eget material.

Besök oss
Välkommen hit för att se hur vi jobbar, känna på atmosfären och bli inspirerad. För att du ska få ett så bra mottagande som möjligt kontaktar du kursansvarig för att komma överens om en passande tidpunkt för ditt besök.

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Sista ansökningsdag är 15 april men du är alltid välkommen att kontakta oss med en förfrågan om eventuell återbudsplats.

 

Upplysningar
Dan Kristensson, utbildningansvarig
Telefon: 0247-648 17
E-post: dan.kristensson@leksand.fhsk.se