Allmän kurs - Estetisk inriktning

Ansökan stängd

Allmän kurs - Estetisk inriktning

Leksands folkhögskola

Ansökan stängd

Kurs på gymnasienivå som utgår från dina förkunskaper. Du har möjlighet att nå behörighet och förbereda dig för högre studier. Förutom ämnesläsning får du en orientering i olika uttrycksformer, material och tekniker som ger dig möjlighet att utveckla ditt kreativa och estetiska intresse.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: personligt brev, intervju

Kostnader: Externat 1 700 kr/månad (fika + lunch), Internat 4 600 kr/månad (frukost, fika, lunch samt boende)

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2021 - 3 jun 2022

Kontakt:
Dan Kristensson

Telefon: 0247-648 17
E-post:
dan.kristensson@leksand.fhsk.se


Fler kurser inom: Allmän kurs , Gymnasienivå

Bär du på framtidsdrömmar? Behöver du en nystart?

Då kan Allmän kurs vara rätt för dig. Utbildningen riktar sig till dig som vill skaffa dig behörighet att söka till högskola, yrkeshögskola eller folkhögskola, men ger också en bra grund att stå på för att söka jobb.

Tycker du om att skissa, teckna och måla? Är du intresserad av färg och form? Estetisk inriktning ger dig en orientering i olika uttrycksformer, material och tekniker som ger dig möjlighet att utveckla ditt kreativa och estetiska intresse. 

Profil Estetisk inriktning – Förutom ämnesläsning, som vi bedriver gemensamt, får du en introduktion i färg och form, orientering i designprocess, grunderna i olika konstnärliga tekniker och utforska material som papper, lera och metall.
Längden på kursen är 40 - 120 veckor. 

Undervisningen bedrivs på så sätt att vi studerar 2-3 ämnen i taget under tioveckorsperioder. Det är du, dina kurskamrater och lärare som tillsammans skapar utbildningen. Därför är ditt aktiva deltagande och bidrag till erfarenhetsutbyte i gruppen viktigt. Individuella studieplaner upprättas utifrån dina behov och intressen. Vi gör också studiebesök.

I kursen ingår ämnena svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, naturkunskap, religion och historia.

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel. Du betalar för ditt eget material.

Besök oss
Välkommen hit för att se hur vi jobbar, känna på atmosfären och bli inspirerad. För att du ska få ett så bra mottagande som möjligt kontaktar du kursansvarig för att komma överens om en passande tidpunkt för ditt besök.

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Sista ansökningsdag är 15 april men du är alltid välkommen att kontakta oss med en förfrågan om eventuell återbudsplats.

 

Upplysningar
Dan Kristensson, utbildningansvarig
Telefon: 0247-648 17
E-post: dan.kristensson@leksand.fhsk.se