Allmän kurs - Musik Läsåret 2019/20

Malungs folkhögskola


Ansök nu
För dig som vill friska upp dina kunskaper eller få behörighet för vidare studier. Två dagar i veckan ägnas åt profilämnet Musik. Allmänna ämnen läses i temaform.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Inga antagningsvillkor

Kostnader: Läs mer i kursprospektet på hemsidan.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 27 aug 2019 - 4 jun 2020

Kontakt:
Andreas Hedlund

Telefon: 0280-143 00
E-post:
andreas.hedlund@malungsfolkhogskola.se

Kursinnehåll


Musik

Profilämnet vänder sig till dig som är intresserad av musik och som vill utveckla dina kunskaper i instrumentspel och sång. Moment som ingår i ämnet är: Ensemblespel, låtskrivande, framträdanden, grundläggande musikteori och färdighetsträning på olika instrument och sång, huvudsakligen i genrerna rock, pop och visa.


 

Allmänna ämnen
För att förankra de allmänna ämnena i ett sammanhang utanför skolans gränser arbetar vi tematiskt. Det innebär att alla jobbar tillsammans utifrån ett gemensamt schema med projekt under olika teman.  De ämnen som ingår i temastudierna är svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, historia, naturkunskap och religion. De metoder vi använder är bland annat diskussioner, studiebesök, värderingsövningar, uppgifter i mindre grupp samt individuella uppgifter. Temastudierna syftar till att stärka din förmåga att arbeta tillsammans med andra i grupp, samt att ge en fördjupad förståelse för den värld vi lever i.


Sök i tid för att komma med i första urvalet.

Därefter löpande antagning i mån av plats.