Allmän kurs Tema 2022/23

Behörighetsgivande kurs Malungs folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Allmän kurs på Malungs folkhögskola finns för dig som vill varva teoretiska och praktiska studier. 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Inga antagningsvillkor

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2022 - 9 jun 2023

Kostnader: All undervisning på folkhögskolan är avgiftsfri. Läs mer på hemsidan.

Kontakt: Allmän kurs

Telefon: 070-291 43 20

E-post:
allmankurs@malungsfolkhogskola.se

 

Vi arbetar i temaform, vilket betyder att vi samarbetar över de traditionella ämnesgränserna och låter olika teman styra lektionernas innehåll.

De praktiska inslagen varierar beroende på vilket tema vi studerar. Undervisningen sker bland annat genom lärarledda lektioner, föreläsningar, studiebesök och projekt. Vi är både ute och inne och arbetar för att aktivera och utmana såväl kropp som själ.

Du läser i din takt, utifrån dina förutsättningar. I studietiden på Malungs folkhögskola ingår också skolgemensamma aktiviteter. Här lär vi för livet.
Hälsa och demokrati är bärande delar i allt vi gör på skolan.

 

Om Allmän kurs

Allmän kurs ger dig möjlighet att läsa in grundskolan och gymnasiet, eller komma igång med studier.

Slutförda studier på gymnasienivå ger dig grundläggande behörighet för att söka vidare till högskola eller yrkeshögskola.

På Allmän kurs får du inte betyg utan ett studieomdöme, som ligger till grund för antagning till högskola i en särskild kvotgrupp.

De allmänna ämnen som ingår i studier på gymnasienivå är svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, historia, naturkunskap och religion.

Studietiden på Allmän kurs är generellt sett 1-3 år, beroende på din tidigare studiebakgrund och målsättning. Heltidsstudier omfattar ca. 20 lärarledda studietimmar per vecka och därutöver självstudier.

Kursens syfte

 • ge en helhetssyn på människa, samhälle, kultur och natur
 • stärka demokratiska värderingar
 • utveckla individen genom lärande i grupp
 • utveckla den egna kreativa förmågan
 • uppmuntra till fortsatta studier och/eller arbete
 • genom ökad självkännedom ge de studerande bättre förutsättningar för att leda sig själva vidare till studier och/eller arbete

Vår allmänna kurs utgörs av tre studiegrupper:

Du söker en inriktning utifrån dina behov. De tre inriktningarna har delvis gemensam studietid, och det är inget problem att ändra inriktning under studietiden.

 

 

Allmän Kurs Tema

Vänder sig till dig som:

 • vill studera på grund- eller gymnasienivå
 • vill fördjupa dina kunskaper och förbättra studieförmågan
 • har fullföljt dina gymnasiestudier och vill ha ytterligare en väg till högre utbildning eller arbete

 

På Allmän kurs Tema läser du teoretiska ämnen kombinerat med praktiska ämnen i temaform. Det betyder att vi samarbetar över de traditionella ämnesgränserna och låter olika teman styra lektionernas innehåll.

Genom studier hos oss kan du få ämnesbehörighet i svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, historia, naturkunskap och religion, på grund- och gymnasienivå.

Kostnader

All undervisning på folkhögskolan är avgiftsfri. Vi erbjuder internatboende, och mer information om priser för boende hittar du på vår hemsida. En omkostnadsavgift tillkommer: 400 kr/termin för internatboende, 600 kr/termin för övriga. Kostnader för material och läromedel kan tillkomma.

Studiemedel

Kursdeltagare kan få studiehjälp till och med vårterminen det år de fyller 20 år. Studiehjälpen består av studiebidrag, inackorderingstillägg och extra tillägg.

Studerande över 20 år kan söka studiemedel (bidragsdel och lånedel). Söks hos CSN. Mer information finns på www.csn.se och
www.folkhogskola.nu

Kan erhållas på kursen

Kursen är omdömesberättigande och ger möjlighet till grundläggande behörighet, samt särskilda behörigheter. Du får intyg på detta och på vad du läst i övrigt.

 

 

Malungs folkhögskola

På Malungs folkhögskola ser vi lärandet som en livslång process och livet som en resa.

Läs mer om skolan

Postadress:
Malungs folkhögskola
Thorolfsvägen 44
782 34 Malung

Telefon: 0280-143 00
E-post: info@malungsfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.malungsfolkhogskola.se/

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage Norrström, 22 år, går sitt tredje år på Allmän kurs på Region Uppsala folkhögskola. Men det var inte alls självklart att hon skulle söka sig till folkhögskolan. – I början satt jag ensam i ett grupprum under lunchen för jag vågade inte vara bland människor. Nu kan jag liksom stå och prata inför hela skolan. Alla stöttar varandra vilket jag tycker är jättehärligt.

Läs hela artikeln