Allmän kurs - Baskurs för nybörjare i svenska språket

Ansök nu

Allmän kurs - Baskurs för nybörjare i svenska språket

Mora folkhögskola

Ansök nu
För dig som har fyllt 18 år. Målet med kursen är att du ska utveckla och fördjupa dina kunskaper i det svenska språket för att kunna uttrycka dig i tal och skrift.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Ansökan öppnar 5 januari 2021. Sista ansökningsdag 15 april, därefter löpande antagning i mån av plats.

Kostnader: Läs om de kostnader som de studerande har på www.morafolkhogskola.se

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2021 - 10 jun 2022

Kontakt:
Karin Fastlund

Telefon: 0250-942 00
E-post:
karin.fastlund@morafhsk.se


Fokus i kursen ligger på att utveckla det svenska språket genom att läsa skiftande texter, skriva olika sorters berättelser och  sammanfatta text. I kursen ingår läsförståelse- och kommunikationsövningar, samtal och diskussioner. Du får även arbeta med språket genom digitala berättelser och andra bildövningar.

En orientering om det svenska samhället och naturen omkring oss ingår samt grundläggande digital kunskap. 

Ansökan

Du som söker Baskursen ska i ditt personliga brev berätta lite om dig själv, vad du har för förväntningar på kursen och vad du vill utveckla hos dig.
Kravet på dig som söker är att du fyllt 18 år eller fyller 18 under höstterminen. När du tackat ja till en plats förbinder du dig att närvara och bidra till kursens gemensamma mål.

Obligatoriska kostnader

Anmälningsavgift
Studerande på skolans kurser betalar en anmälningsavgift på 400 kr när man tackar ja till sin plats. Denna anmälningsavgift återbetalas efter 15:e kursdagen i form av avdrag från omkostnadsavgiften.

Anmälningsavgiften betalas ej tillbaka om man inte tar sin plats i anspråk.

Omkostnadsavgift
Studerande som bor på skolan betalar 400 kr/termin. Denna avgift faktureras tillsammans med första hyresfakturan. I denna avgift ingår kostnad för kopiering, utskrifter, obligatoriska studieresor, underhållning samt elevförsäkring.

Studerande som inte bor på skolan betalar en omkostnadsavgift på 700 kr/termin som faktureras. Utöver kostnader nämnda ovan ingår även kaffe/the/saft under skoldagar samt luciafika och två festmåltider.

Kurslitteratur och kursmaterial betalar deltagarna själva.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.morafolkhogskola.se/