Skidlinjen

Ansök nu
I Mora, längdskidåkningens högborg, finns goda möjligheter att utvecklas till en duktig skidåkare. Genom att kursen är mångsidig och individanpassad kan vi ta emot sökande med olika träningsbakgrund.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Ansökan öppnar 5 januari 2021. Sista ansökningsdag 15 april, därefter löpande antagning i mån av plats.

Kostnader: Läs om de kostander som de studerande har på skolans hemsida

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2021 - 10 jun 2022

Kontakt:
Christian Minatti

Telefon: 0250-942 43
E-post:
christian.minatti@morafhsk.se


Målet är att du ska utvecklas till en duktig skidåkare, upptäcka din kapacitet och ta ansvar för det egna agerandet samt ta hänsyn till dina lagkamrater. Stor vikt läggs vid att du utvecklas som skidåkare samtidigt som du får en gedigen utbildning inom tränaryrket. Du får kunskap inom träningslära, mental träning, idrottsfysiologi, teknik etc. Dessa kunskaper ger dig förutsättningar att fungera väl som skidlärare.

Utbildningen fungerar väl i kombination med andra distansstudier och det finns även möjlighet att välja till kurser ur skolans övriga utbud.

Kursinnehåll

  •     Schemalagd träning, minst 12 timmar/vecka
  •     Idrottsteori
  •     Lägerverksamhet
  •     Deltagande i tävlingar

Träningen sker under professionell ledning och med hjälp av det senaste inom tekniska hjälpmedel. Träning bedrivs vardagar; i regel som två fartpass, två styrkepass och två distanspass. Som komplement till löpning, rullskidåkning och skidgång utnyttjar vi kajak och cykel. För att förbättra den klassiska skidtekniken använder vi ett rullband kopplat till video och dator. Under året genomför vi ett flertal idrottsfysiologiska tester för att styra och följa upp träningen. Efter intensiva träningsveckor använder vi återhämtningsveckorna till alternativa träningsmetoder som bollspel, cykling, simning, kajak och långfärdsskridskor.

 

Obligatoriska kostnader

Anmälningsavgift
Studerande på skolans kurser betalar en anmälningsavgift på 400 kr när man tackar ja till sin plats. Denna anmälningsavgift återbetalas efter 15:e kursdagen i form av avdrag från omkostnadsavgiften.

Anmälningsavgiften betalas ej tillbaka om man inte tar sin plats i anspråk.

Omkostnadsavgift
Studerande som bor på skolan betalar 400 kr/termin. Denna avgift faktureras tillsammans med första hyresfakturan. I denna avgift ingår kostnad för kopiering, utskrifter, obligatoriska studieresor, underhållning samt elevförsäkring.

Studerande som inte bor på skolan betalar en omkostnadsavgift på 700 kr/termin som faktureras. Utöver kostnader nämnda ovan ingår även kaffe/the/saft under skoldagar samt luciafika och två festmåltider.

Alla studerande på skidkursen betalar ersättning för bussresor med skolans egen buss.

 

 

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.morafolkhogskola.se/kurs/skidlinjen/