Allmän kurs - grundskolenivå

Behörighetsgivande kurs Mora folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs
Allmän kurs grund för dig som behöver läsa in grundskolebehörigheter.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Sista ansökningsdag 20 juni, därefter löpande antagning i mån av plats.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 9 jun 2023

Kostnader: Läs mer om kostnaderna på skolans hemsida

Kontakt: Lena Emanuelsson

Telefon: 0250-942 00

E-post:
lena.emanuelsson@morafhsk.se

Här läser du in grundskolebehörighet samtidigt som du stärker ditt självförtroende, din förmåga till eget ansvar och ökar din allmänbildning. Kursen är inriktad mot natur och miljö och vi läser bland annat om livsstilens betydelse för hälsan och för ett framtida hållbart samhälle.

Allmän kurs grund på Mora Folkhögskola vänder sig till dig som saknar grundskolebehörighet. Du kan få behörighet i grundskoleämnena svenska, engelska, matematik och samhällskunskap. Om ditt schema tillåter finns ytterligare ämnen att välja. Vi har även temadagar och andra gemensamma aktiviteter under läsåret.

Ansökan

Du som söker Allmän kurs grund bör kunna beskriva i ditt personliga brev hur du tänker att kursen ska bidra till din personliga utveckling och skapa möjligheter för din framtid. Vi ber dig att reflektera över kursinnehållet och hur det stämmer överens med vad du tycker är viktigt för att det ska bli ett bra år på folkhögskolan. Det personliga brevet är viktigt för vårt gemensamma arbete under året.

Kravet på dig som söker är att du fyllt 18 år eller fyller 18 under höstterminen. När du tackat ja till en plats förbinder du dig att närvara och bidra till kursens gemensamma mål.

Obligatoriska kostnader

Anmälningsavgift
Studerande på skolans kurser betalar en anmälningsavgift på 400 kr när man tackar ja till sin plats. Denna anmälningsavgift återbetalas efter 15:e kursdagen i form av avdrag från omkostnadsavgiften. Anmälningsavgiften betalas ej tillbaka om du inte tar din plats i anspråk.

Omkostnadsavgift
Studerande som bor på skolan betalar 400 kr/termin. Denna avgift faktureras tillsammans med första hyresfakturan. I denna avgift ingår kostnad för kopiering, utskrifter, obligatoriska studieresor, underhållning samt elevförsäkring.

Studerande som inte bor på skolan betalar en omkostnadsavgift på 700 kr/termin som faktureras. Utöver kostnader nämnda ovan ingår även kaffe/the/saft under skoldagar samt luciafika och två festmåltider. Kurslitteratur och kursmaterial betalar deltagarna själva.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.morafolkhogskola.se/

Mora folkhögskola

Mora folkhögskola är en mötesplats där allmänbildning och självförtroende står i centrum. Här kan du utvecklas och studera i en generös och inspirerande miljö nära Siljan och Mora centrum. Möjlighet till ett rikt friluftsliv. Internat med enkelrum, egen toalett, dusch och trådlöst Internet. Mora folkhögskola har även en utbildning som är förlagd i Skattungbyn, utanför Orsa. Lokalerna är med några undantag tillgängliga för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Mora folkhögskola
Yvradsvägen 29
792 34 Mora

Telefon: 0250-942 00
E-post: info@morafhsk.se
Webbadress: https://www.morafolkhogskola.se/

Vi får hjälp att nå våra mål och det känns jättebra

Hiba och Samia går Allmän kurs på både grund- och gymnasienivå på en folkhögskola i Biskopsgården i Göteborg. Båda har tidigare testat andra utbildningsformer men trivs på folkhögskola där de får utforska flera ämnen samtidigt i en gemensam grupp.

Läs hela artikeln