Allmän kurs - grundskolenivå

Behörighetsgivande kurs Mora folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs
Allmän kurs grund för dig som behöver läsa in grundskolebehörigheter.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Sista ansökningsdag 15 april 2023.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Kostnader: Läs mer om kostnaderna på skolans hemsida

Kontakt: Lena Schmitterlöw

Telefon: 0250-942 00

E-post:
lena.schmitterlov@morafhsk.se

Här läser du in grundskolebehörighet samtidigt som du stärker ditt självförtroende, din förmåga till eget ansvar och ökar din allmänbildning. Kursen är inriktad mot natur och miljö och vi läser bland annat om livsstilens betydelse för hälsan och för ett framtida hållbart samhälle.

Allmän kurs grund på Mora Folkhögskola vänder sig till dig som saknar grundskolebehörighet. Du kan få behörighet i grundskoleämnena svenska, engelska, matematik och samhällskunskap. Om ditt schema tillåter finns ytterligare ämnen att välja. Vi har även temadagar och andra gemensamma aktiviteter under läsåret.

Ansökan

Du som söker Allmän kurs grund bör kunna beskriva i ditt personliga brev hur du tänker att kursen ska bidra till din personliga utveckling och skapa möjligheter för din framtid. Vi ber dig att reflektera över kursinnehållet och hur det stämmer överens med vad du tycker är viktigt för att det ska bli ett bra år på folkhögskolan. Det personliga brevet är viktigt för vårt gemensamma arbete under året.

Kravet på dig som söker är att du fyllt 18 år eller fyller 18 under höstterminen. När du tackat ja till en plats förbinder du dig att närvara och bidra till kursens gemensamma mål.

Obligatoriska kostnader

Anmälningsavgift
Studerande på skolans kurser betalar en anmälningsavgift på 400 kr när man tackar ja till sin plats. Denna anmälningsavgift återbetalas efter 15:e kursdagen i form av avdrag från omkostnadsavgiften. Anmälningsavgiften betalas ej tillbaka om du inte tar din plats i anspråk.

Omkostnadsavgift
Studerande som bor på skolan betalar 400 kr/termin. Denna avgift faktureras tillsammans med första hyresfakturan. I denna avgift ingår kostnad för kopiering, utskrifter, obligatoriska studieresor, underhållning samt elevförsäkring.

Studerande som inte bor på skolan betalar en omkostnadsavgift på 700 kr/termin som faktureras. Utöver kostnader nämnda ovan ingår även kaffe/the/saft under skoldagar samt luciafika och två festmåltider. Kurslitteratur och kursmaterial betalar deltagarna själva.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.morafolkhogskola.se/kurs/allman-linje-grundskoleniva/

Mora folkhögskola

Mora folkhögskola är en mötesplats där allmänbildning och självförtroende står i centrum. Här kan du utvecklas och studera i en generös och inspirerande miljö nära Siljan och Mora centrum. Möjlighet till ett rikt friluftsliv. Mora folkhögskola har även utbildningar förlagda  i Skattungbyn, utanför Orsa. Lokalerna är med några undantag tillgängliga för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Mora folkhögskola
Yvradsvägen 29
792 34 Mora

Telefon: 0250-942 00
E-post: info@morafhsk.se
Webbadress: https://www.morafolkhogskola.se/

Det är så viktigt att få fortsätta lära

Carl-Johan Råberg från Lindesberg blir rörd till tårar när han minns sin tid på Kävesta folkhögskola 1967–1969. Över 50 år och ett långt yrkesliv senare är han tillbaka på en folkhögskola för att läsa en sommarkurs i träslöjd.

Läs hela artikeln