Estetisk plattform

Profilkurs Mora folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Estetisk plattform erbjuder introduktion till och utveckling av konstnärliga uttryck inom bild och form. Givande för dig som fritt vill undersöka och utveckla din konstnärliga gestaltning.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Sista ansökningsdag 15 april, därefter löpande antagning i mån av plats.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 7 jun 2024

Kostnader: Läs om de kostander som de studerande har på skolans hemsida

Kontakt: Lillemor Lunde-Kjellin

Telefon: 0250-942 00

E-post:
lillemor.lunde-kjellin@morafhsk.se


Vi arbetar med egen formgivning experimentellt och kreativt i en mängd olika material och tekniker Den skapande processen är i fokus via reflektion och samtal kring kreativitet, inlärning och konst.

Kursen genomsyras av hållbarhetstänk och klimatsmart utveckling där återbruk är en naturlig del i alla ämnen. Aktiva konstnärer är en inspirationskälla samt gästlärare.

Efter kursen kan du studera vidare på högre utbildningar inom Bild & Form. Du kan också använda dina kunskaper som kursledare eller utveckla eget skapande som företagare.

Estetisk plattform har ett nära samarbete med kurserna Textilt Hantverk och Modeakademin. Viktiga inslag i kursen är studiebesök, studieresor och utställningsarbete.

Du läser:

 • Måleri
 • Teckning/kroki
 • Skulptur
 • Grafik
 • Keramik
 • Glas
 • Formgivning/design
 • Trä och smide
 • Textila uttryckssätt
 • Följ kursen på instagram: estet_mora_folkhogskola

Ansökan
Vi vill att du presenterar dig själv, dina personliga mål och förväntningar med kursen i ansökan. Bifoga ett självporträtt i valfri teknik. Porträttet ska vara en kreativ beskrivning av dig själv och skickas digitalt.

Kravet på dig som söker är att du fyllt 18 år eller fyller 18 under höstterminen. När du tackat ja till en plats förbinder du dig att närvara och bidra till kursens gemensamma mål.

Ansökan gör du digitalt på Schoolsoft. En länk finns på skolans hemsida. När du ansöker får du skapa ett konto ”Mina Sidor” där du själv när som helst, kan logga in se dina ansökningar och status. Du kan även när som helst lägga till eller ändra uppgifter i din ansökan. Du får en bekräftelse till din e-postadress att din ansökan mottagits.

Vid antagningsdatum går vi igenom ansökningshandlingarna, därefter skickas besked digitalt om du blivit antagen eller ej.

Om du av någon anledning inte har möjlighet att söka digitalt ber vi dig kontakta oss på telefon 0250-942 00.

Du som söker Mora folkhögskola uppmuntrar vi att läsa mer om skolformen, Region Dalarna och Folkbildningsrådet fastställer de riktlinjer verksamhetsmål vi ska uppfylla.

Obligatoriska kostnader

Anmälningsavgift
Studerande på skolans kurser betalar en anmälningsavgift på 400 kr när man tackar ja till sin plats. Denna anmälningsavgift återbetalas efter 15:e kursdagen i form av avdrag från omkostnadsavgiften.

Anmälningsavgiften betalas ej tillbaka om man inte tar sin plats i anspråk.

Omkostnadsavgift
Studerande som bor på skolan betalar 400 kr/termin. Denna avgift faktureras tillsammans med första hyresfakturan. I denna avgift ingår kostnad för kopiering, utskrifter, obligatoriska studieresor, underhållning samt elevförsäkring.

Studerande som inte bor på skolan betalar en omkostnadsavgift på 700 kr/termin som faktureras. Utöver kostnader nämnda ovan ingår även kaffe/the/saft under skoldagar samt luciafika och två festmåltider.

Kurslitteratur och kursmaterial betalar deltagarna själva, ca 3 000 - 6 000 kr/termin.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.morafolkhogskola.se/kurs/estetisk-plattform/

Mora folkhögskola

Mora folkhögskola är en mötesplats där allmänbildning och självförtroende står i centrum. Här kan du utvecklas och studera i en generös och inspirerande miljö nära Siljan och Mora centrum. Möjlighet till ett rikt friluftsliv. Mora folkhögskola har även utbildningar förlagda  i Skattungbyn, utanför Orsa. Lokalerna är med några undantag tillgängliga för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Mora folkhögskola
Yvradsvägen 29
792 34 Mora

Telefon: 0250-942 00
E-post: info@morafhsk.se
Webbadress: https://www.morafolkhogskola.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln