Vi arbetar med egen formgivning experimentellt och kreativt i en mängd olika material och tekniker Den skapande processen är i fokus via reflektion och samtal kring kreativitet, inlärning och konst.
Kursen genomsyras av hållbarhetstänk och klimatsmart utveckling där återbruk är en naturlig del i alla ämnen. Aktiva konstnärer är en inspirationskälla samt gästlärare.
Efter kursen kan du studera vidare på högre utbildningar inom Bild & Form. Du kan också använda dina kunskaper som kursledare eller utveckla eget skapande som företagare.
Estetisk plattform har ett nära samarbete med kurserna Textilt Hantverk och Modeakademin. Viktiga inslag i kursen är studiebesök, studieresor och utställningsarbete.
Du läser:
- Måleri
- Teckning/kroki
- Skulptur
- Grafik
- Keramik
- Glas
- Formgivning/design
- Trä och smide
- Textila uttryckssätt
- Följ kursen på instagram: estet_mora_folkhogskola
Ansökan
Vi vill att du presenterar dig själv, dina personliga mål och förväntningar med kursen i ansökan. Bifoga ett självporträtt i valfri teknik. Porträttet ska vara en kreativ beskrivning av dig själv och skickas digitalt.
Kravet på dig som söker är att du fyllt 18 år eller fyller 18 under höstterminen. När du tackat ja till en plats förbinder du dig att närvara och bidra till kursens gemensamma mål.
Ansökan gör du digitalt på Schoolsoft. En länk finns på skolans hemsida. När du ansöker får du skapa ett konto ”Mina Sidor” där du själv när som helst, kan logga in se dina ansökningar och status. Du kan även när som helst lägga till eller ändra uppgifter i din ansökan. Du får en bekräftelse till din e-postadress att din ansökan mottagits.
Vid antagningsdatum går vi igenom ansökningshandlingarna, därefter skickas besked digitalt om du blivit antagen eller ej.
Om du av någon anledning inte har möjlighet att söka digitalt ber vi dig kontakta oss på telefon 0250-942 00.
Du som söker Mora folkhögskola uppmuntrar vi att läsa mer om skolformen, Region Dalarna och Folkbildningsrådet fastställer de riktlinjer verksamhetsmål vi ska uppfylla.
Obligatoriska kostnader
Anmälningsavgift
Studerande på skolans kurser betalar en anmälningsavgift på 400 kr när man tackar ja till sin plats. Denna anmälningsavgift återbetalas efter 15:e kursdagen i form av avdrag från omkostnadsavgiften.
Anmälningsavgiften betalas ej tillbaka om man inte tar sin plats i anspråk.
Omkostnadsavgift
Studerande som bor på skolan betalar 400 kr/termin. Denna avgift faktureras tillsammans med första hyresfakturan. I denna avgift ingår kostnad för kopiering, utskrifter, obligatoriska studieresor, underhållning samt elevförsäkring.
Studerande som inte bor på skolan betalar en omkostnadsavgift på 700 kr/termin som faktureras. Utöver kostnader nämnda ovan ingår även kaffe/the/saft under skoldagar samt luciafika och två festmåltider.
Kurslitteratur och kursmaterial betalar deltagarna själva, ca 3 000 - 6 000 kr/termin.