Lär dig flugfiske

Sommar/helg/veckokurs Mora folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  15 april 2023
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Sommarkurs i flugfiske för nyfikna nybörjare.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Ansökan öppnar 9 januari, sista ansökningsdag är 15 april. Antagning sker löpande.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3 jul 2023 - 7 jul 2023

Kostnader: Se hemsidan

Kontakt: Mora Folkhögskola

Telefon: 0250 942 00

E-post:
info@morafhsk.se

Kursen inriktar sig till nybörjare. Det är för dig som kanske har ett flugspö liggande hemma men aldrig kommit till skott eller för dig som tänkt att det skulle ha varit intressant att pröva på. Naturligtvis får du även ta med dig ditt spinnspö. Vi kommer att gå igenom fiske med bombardaflöte, som är ett effektivt sätt att med spinnspö fiska med flugor.

Vi blandar teori och praktik och börjar med några övningar på land för att sedan ta oss till något lämpligt vatten och prova på riktigt. Vi kommer att gå igenom olika sorters spön, linor och flugor och sätt att fiska dessa

 Vi ska också ta en del vattenprover, titta lite närmare på livet i vattnet, vilka insekter och andra smådjur som lever där och vad de säger om kvaliteten på vattnet.

 Under veckan kommer vi att titta närmare på naturen/landskapet omkring oss för att förstå varför det ser ut som det gör, varför älvar, åar och vattendrag rinner där de gör. Men inte minst få en insikt i vad det är som gör ett fiskevatten bra eller dåligt.

 Då det finns begränsade möjligheter att låna utrustning bör ni ha med er egna spön, linor, flugor etc. Vi kommer att ta oss en dag till Orsa fiskecenter där kan ni komplettera er utrustning om det behövs.

Kostnad för fiskekort tillkommer, cirka 400kr.

Vi kommer behöva ta oss ut till några platser i närheten av Mora, uppge gärna om du har tillgång till bil vid anmälan. Milersättning betalas av deltagarna.

Kursledare:

Lars Hodin, vilken har ett stort fiskeintresse och kunskap om naturen i norra Dalarna och som ser fram emot all dela med sig av detta.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.morafolkhogskola.se/kurs/lar-dig-flugfiske-3-7-juli/

Mora folkhögskola

Mora folkhögskola är en mötesplats där allmänbildning och självförtroende står i centrum. Här kan du utvecklas och studera i en generös och inspirerande miljö nära Siljan och Mora centrum. Möjlighet till ett rikt friluftsliv. Mora folkhögskola har även utbildningar förlagda  i Skattungbyn, utanför Orsa. Lokalerna är med några undantag tillgängliga för rullstolsburna.

Läs mer om skolan

Postadress:
Mora folkhögskola
Yvradsvägen 29
792 34 Mora

Telefon: 0250-942 00
E-post: info@morafhsk.se
Webbadress: https://www.morafolkhogskola.se/

Vill visa att skogen är en trygg och läkande plats

Marcus och Elinor drömmer om att arbeta i naturen med människor. De går kursen Äventyrsguide och får lära sig om friluftsliv, äventyrssport och ledarskap.

Läs hela artikeln