Allmän kurs med extra stöd

Ansökan stängd

Allmän kurs med extra stöd

Sjöviks folkhögskola

Ansökan stängd

För dig med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF) och dig som av andra skäl är i behov av extra stöd för att komma igång med- och fullfölja dina studier.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år Beroende på dina förutsättningar

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska ha fyllt 18 år. Alla sökande kallas till studiebesök.

Kostnader: Serviceavgift 600kr/termin. Om du bor på skolans internat är serviceavgiften 200kr/månad. Kostnad för helinackordering samt stödinsatser. Se kursens webbsida för aktuella priser.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2021 - 1 jun 2022

Kontakt:
Birgitta Henning

Telefon: 0226-678 14
E-post:
birgitta.henning@sjovik.eu


Det här är kursen för dig som vill fullfölja dina grundskole- och/eller gymnasiestudier och behöver extra stöd i studier och boende.

Målet är att du ska slutföra dina grundskole- och/eller gymnasiestudier och få verktyg att efter studierna självständigt ta dig ut i arbetslivet eller studera vidare.

Vi arbetar tematiskt och ämnesintegrerat med de ämnen du behöver för att få grundskole- och/eller gymnasiebehörighet. 

Kursen innehåller en del resor och studiebesök och vi arbetar mycket med sammanhållning och trygghet i gruppen för att skapa förutsättningar för lärande och personlig utveckling.

Kursens deltagare bor på skolans internat, i enkelrum med egen dusch och toalett. Minst en stödperson finns tillgänglig under både skoltid och fritid.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

För att få ett studieomdöme läser du minst ett år på heltid. Alla har olika mål med att studera hos oss, men utbildningen syftar främst till att du ska uppnå behörighet att söka yrkeshögskola eller universitet och högskola. Samt ha förbättrat dina förutsättningar till ett mer självständigt boende.