Kvalificerad vägledare i friluftsliv

Ansök nu

Kvalificerad vägledare i friluftsliv

Sjöviks folkhögskola

Ansök nu
Yrkesutbildning för ledare i friluftsliv och hantverk. Färder under alla årstider och i olika miljöer, ledarskap för grupper. Tillverkning av utrustning och redskap.

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: 25 maj 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Utbildning i friluftsliv, arbetslivserfarenhet och erfarenhet av friluftsledarskap är meriterande.

Kostnader: Serviceavgift 600kr/termin. Om du bor på skolans internat är serviceavgiften 200kr/månad. Du bekostar själv material och utrustning.

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 4 aug 2022 - 2 jun 2023

Kontakt:
Bo Weslien

Telefon: 0226-678 08
E-post:
bo.weslien@sjovik.eu


OBS!
Ansök senast
25 maj 2022

En eftergymnasial yrkesutbildning för ledare i traditionellt friluftsliv och hantverk. Utbildningen ska också ses som en fortbildning för verksamma pedagoger och är 2-3 terminer lång.

Grunden i utbildningen är att utveckla färdigheter för att kunna leda och utbilda grupper och enskilda i olika friluftsaktiviteter och under kortare och längre färder i den svenska naturen.

Färdighetsträning, utveckling av eget friluftshantverk, ledarskapspraktik och teoretiska studier i ledarskap, pedagogik, gruppsykologi, kulturhistoria och filosofi är hörnstenarna under året.

Kursen består dels av ett gemensamt obligatoriskt innehåll och dels av projektarbeten där kursdeltagaren själv väljer att fördjupa sig inom ett eller flera specifika områden av friluftsliv och hantverk.

Under dessa perioder sker arbetet dels genom direkt vägledning av huvudvägledarna och gästlärare och dels genom självständigt arbete med återkommande handledning.

Kursen bygger på en utvecklad förmåga hos deltagarna att jobba självständigt och i grupp.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kunna leda och utbilda grupper och enskilda i olika friluftsaktiviteter och under kortare och längre färder i den svenska naturen.

Efter avslutad kurs utfärdas ett kvalificeringsbevis.