Jazzlinjen

Ansökan stängd

Musikerutbildning med jazzinriktning där fokus ligger på jazzensemble, huvudinstrument, teori/arrangering och gehörslära. Du kan välja ytterligare tillvalsämnen som dirigering, gruppledning m.m.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 2 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du kan ansöka från och med det år du fyller 18 år. Antagningsprov vecka 15

Kostnader: 500 kr/termin som avser visst studiematerial, studerandeförsäkring, utskrifter/kopior, viss förtäring och resa i samband med skolgemensamma aktiviteter.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2021 - 3 jun 2022

Kontakt:
Mattias Windemo

Telefon: 070-291 08 64
E-post:
mattias.windemo@regiongavleborg.se


Fler kurser inom: Jazz , Improvisation

Musiklinjen Jazz
På Musiklinjen med inriktning Jazz fokuserar vi på ensemblespel, individuella instrumentallektioner samt improvisation men du får även möjlighet att fördjupa dig i ämnen som musikteori, gehör och jazzhistoria. Utbildningens längd är 1 – 2 år.
 
Basämnena är huvudinstrument, jazzensemble, brukspiano eller bruksgitarr (första året), gehör, musikteori och körsång. Du kan välja ytterligare tillvalsämnen som dirigering, gruppledning med mera.

Utbildningen ger verktyg för att utvecklas som musiker och för att söka vidare till högre musikutbildningar. Stort fokus ligger på instrumental kännedom samt färdigheter i samspel och att finna sin väg som musiker. Under dina studier kommer du att få jobba med några av vårt lands mest etablerade jazzmusiker.

Projekt
Jazzlinjen har ett nära samarbete med Bollnäs Jazz Club där eleverna agerar förband till etablerade artister. Två konserter varje år samlar hela Musiklinjen, julkonserten med amerikanska julhits samt vårens Polarpriskonsert där eleverna själva arrangerar musik inspirerad av årets polarpristagare.

Antagningsprov
Vi kallar till antagningsprov som sker vecka 15. Proven kommer att genomföras digitalt.
(Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och meddelar i god tid om läget förbättras så att proven kan genomföras på plats.)

Alla sökande spelar ett valfritt och ett obligatoriskt stycke på sitt huvudinstrument samt ett enkelt stycke prima vista. Det finns flera obligatoriska stycken att välja bland, information om dessa hittar du på Bollnäs folkhögskolas hemsida.