Ljudteknik/ Musikproduktion

Profilkurs Bollnäs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Ljudteknik/Musikproduktion är en ettårig utbildning. Kursen innehåller grundläggande kunskap i teknikutrustning, inspelning och inspelningstekniker, mixning och mastering, samt produktion.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du kan ansöka från och med det år du fyller 18 år. Du kallas sedan till ett antagningsprov som omfattar mixning av inspelning, intervju och musikteoriprov. Antagningsprovet sker vecka 15.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2022 - 2 jun 2023

Kostnader: 550 kr/termin som avser visst studiematerial, studerandeförsäkring, utskrifter/kopior, viss förtäring och resa i samband med skolgemensamma aktiviteter samt läromedelslicenser.

Kontakt: Mattias Windemo

Telefon: 070-291 08 64

E-post:
mattias.windemo@regiongavleborg.se

Musiklinjen Ljudteknik/Musikproduktion
Som studerande på Ljudteknik/Musikproduktion vid Bollnäs folkhögskola får du bred kunskap om musik och erfarenhet av olika musikstilar och musikinstrument, tack vare samarbetet med musiklinjen. Du har ljudteknik och musikproduktion som huvudfack och har möjlighet att välja samma ämnen som de andra musikstuderande på skolan.
 
Förutom tekniken lär du dig det som en modern musikproducent behöver kunna i dagens musikbranch. Du får kunskap i allt från arrangering av musik och låtskrivning till mer tekniska djupdykningar i effektprocessorer som till exempel EQ och kompressorer, mikrofonplacering vid inspelning av trummor, bas, elgitarr med mera.

Musikproduktionsstudierna genomförs i vår välutrustade studio. Apple iMac med Logic Pro X är kärnan men vi har även outboards som till exempel Universal Audio 6176. I vår nya konsertsal ges det dessutom rika möjligheter till inspelnings- och liveljudsträning, då med hjälp av ett Behringer x32 mixerbord och en helt ny PA-anläggning.

Vi ser helst att du spelar något instrument eller sjunger. I utbildningen ingår ensemble tillsammans med musiklinjens Singer/Songwriter-inriktning där du får spela både egna och andras låtar samt göra kompskisser på dina egna låtar.

Lärare i ljudteknik är Martin von Schmalensee, frilansande producent, tekniker och musiker.

Utbildningen ger inte behörighet i el/tele.

I augusti 2022 invigs Musikens Hus! Här samlas skolans alla musikutbildningar i anpassade och ändamålsenliga lokaler med bland annat en ny studio och en större konsertsal. 
 
Antagningsprov
Vi kallar till antagningsprov som sker vecka 15. 

Provet består av mixning av inspelning och att göra ett musikteoriprov. Du ska alltså inte spela upp något på ett instrument. Om du har exempel på musik du själv producerat får du gärna lämna cd-skiva eller länk till juryn. Du får också göra en intervju där du berättar om din bakgrund och dina förväntningar på studierna.

Skolans hemsida:
www.regiongavleborg.se/bollnasfhs
 

Fler kurser inom: Ljudteknik Studioteknik Ljudteknik

Bollnäs folkhögskola

Bollnäs folkhögskola har ett varierat kursutbud med Allmän kurs, som ger behörighet till högre studier, och olika specialkurser inom musik, konst, trädgård, IT och skrivande. Vi erbjuder även etableringskurser, studiemotiverande kurser och andra utbildningar som genomförs i samarbete med Arbetsförmedlingen samt kortare kurser och konferenser. Här studerar omkring 250 deltagare varje läsår.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bollnäs folkhögskola
Skolallén 10
821 41 Bollnäs

Telefon: 0278-389 00 växel
E-post: bollnas.folkhogskola@regiongavleborg.se
Webbadress: http://www.regiongavleborg.se/bollnasfhs