Folkmusik

Profilkurs Bollnäs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Utbildningen som är ettårig, med möjlighet att gå två år, omfattar huvud- och bruksinstrument, ensembleundervisning och arrangering, inspelning och samspel samt folkmusikteori.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du kan ansöka från och med det år du fyller 18 år. Antagningsprov vecka 16.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2023 - 31 maj 2024

Kostnader: 550 kr/termin som avser visst studiematerial, studerandeförsäkring, utskrifter/kopior, viss förtäring och resa i samband med skolgemensamma aktiviteter samt läromedelslicenser.

Kontakt: Karin Hans-Ers

Telefon: 0278-389 11

E-post:
karin.hansers@regiongavleborg.se

Musiklinjen Folkmusik
På Folkmusiklinjen ligger största fokuset på huvudinstrument, ensemble och arrangering. Andra ämnen är brukspiano, gehör, musikteori och körsång. Tillvalsämnen är gruppledning, dirigering och notdiktat. En del av undervisningen sker i projektform med teman kring ensemblespel, musik och berättande, traditionsbärare och folklig dans. 
 
Under läsåret har vi ett stort antal konserter. Du ges möjlighet att medverka vid två större folkmusikfestivaler. Folkmusiklinjen är förband åt andra folkmusiker då Bollnäs kulturhus arrangerar konserter. Vi anordnar varje år några egna folkmusikkonserter på skolan, från hösten 2022 i vår nya fina konsertsal!
 
I september 2022 invides Musikens hus. Här samlar vi skolans alla musikutbildningar i anpassade och ändamålsenliga lokaler med bland annat en ny studio och en större konsertsal.
 
Musiklinjen lägger stor vikt vid att ha välutbildade och erfarna pedagoger. Om du efter studierna på folkhögskolan vill söka dig vidare till musikhögskolan får du den hjälp du behöver för att förbereda dig för högskolans prov.
 
Antagningsprov
Vi kallar till antagningsprov som sker vecka 16. 

Instrumentprov
Alla sökande spelar två valfria låtar (utan noter) på sitt huvudinstrument. 

Intervju
Här får du chansen att berätta om bland annat din bakgrund och dina förväntningar på studierna.

Fler kurser inom: Musik Körsång Komposition Folkmusik

Bollnäs folkhögskola

Bollnäs folkhögskola har ett varierat kursutbud med Allmän kurs, som ger behörighet till högre studier, och olika specialkurser inom musik, konst, trädgård och skrivande. Vi erbjuder även etableringskurser, studiemotiverande kurser och andra utbildningar som genomförs i samarbete med Arbetsförmedlingen samt kortare kurser och konferenser. Här studerar omkring 250 deltagare varje läsår.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bollnäs folkhögskola
Skolallén 10
821 41 Bollnäs

Telefon: 0278-389 00 växel
E-post: bollnas.folkhogskola@regiongavleborg.se
Webbadress: http://www.regiongavleborg.se/bollnasfhs

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln