• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  12 mars 2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs

På Singer-songwriterlinjen lär du dig mer om låtskrivande och får även sång och instrumentlektioner, scenisk träning samt får lära dig musikteori, gehör, inspelningsprogram och mixning. 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du kan ansöka från och med det år du fyller 18 år. Antagningsprov med intervju och teoriprov vecka 16.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2023 - 31 maj 2024

Kostnader: 550 kr/termin som avser visst studiematerial, studerandeförsäkring, utskrifter/kopior, viss förtäring och resa i samband med skolgemensamma aktiviteter samt läromedelslicenser.

Kontakt: Mattias Windemo

Telefon: 070-291 08 64

E-post:
mattias.windemo@regiongavleborg.se

Musiklinjen Singer-songwriter 
Huvudlärare är Josefine Lindstrand och Martin von Schmalensee. Handledda av dem arbetar du under året med låtskrivaruppgifter, konserter, arrangerings- och inspelningsprojekt. Du får utforska din egen konstnärliga röst samtidigt som du lär dig ett hantverk för att kunna utvecklas både som artist, låtskrivare och producent.

Utbildningen har egna lokaler med Mac-datorer och inspelningsprogrammet Logic.

I augusti 2022 invigdes Musikens hus. Här samlar vi skolans alla  musikutbildningar i anpassade och ändamålsenliga lokaler med bland annat en ny studio och en större konsertsal. 
 
Antagningsprov
Vi kallar till antagningsprov som sker vecka 16. Proven kommer att genomföras digitalt. 

Förbered två egenskrivna låtar (text och musik) som du sjunger och kompar själv framför en jury. Sedan sker en intervju där du får berätta om dig själv och din musik.

Prov i huvudfack
Provet till musiklinjen med inriktning Singer-songwriter är en 15 minuter audition med huvudläraren och några av årets elever. Under provet framför du två av dina egna låtar. Vi lägger stor vikt vid detta prov och vill inte ha några inskickade arbetsprover. Ta däremot med dig utskrifter på texterna till de låtar du tänkt framföra.

Under provet bedömer vi musik, text, sång, instrumentfärdighet och närvaro i framförandet.

Bollnäs folkhögskola

Bollnäs folkhögskola har ett varierat kursutbud med Allmän kurs, som ger behörighet till högre studier, och olika specialkurser inom musik, konst, trädgård och skrivande. Vi erbjuder även etableringskurser, studiemotiverande kurser och andra utbildningar som genomförs i samarbete med Arbetsförmedlingen samt kortare kurser och konferenser. Här studerar omkring 250 deltagare varje läsår.

Läs mer om skolan

Postadress:
Bollnäs folkhögskola
Skolallén 10
821 41 Bollnäs

Telefon: 0278-389 00 växel
E-post: bollnas.folkhogskola@regiongavleborg.se
Webbadress: http://www.regiongavleborg.se/bollnasfhs

Vi lärde oss att ta musikeryrket på största allvar

Det blev intensiva och utmanande år på folkhögskola för Isabel Neib. I dag är hon artist, producent och labelboss. Hon beskriver sin musik som kontrastrik och elektronisk ”happy/sad pop”. Foto: Loella Billner

Läs hela artikeln