Aktioner, manifestationer och förändringsmetoder

Ansökan stängd

Aktioner, manifestationer och förändringsmetoder

Färnebo folkhögskola

Ansökan stängd

Hur skapar vi bra aktioner som får genomslag? Digitala, humoristiska eller mediala… Hur utformar vi manifestationer där fler känner sig välkomna och trygga? En kurs för alla som vill skapa opinion tillsammans och bli riktigt bra på det. 

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 50%

Längd: Helgkurs med 3 veckors förberedande och uppföljande distansträffar

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du behöver inte ha några förkunskaper.

Kostnader: Kursen är gratis, eventuella rese- och boendekostnader kan tillkomma.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 7 sep 2021 - 28 sep 2021

Kontakt:
Lars Igeland

Telefon:
E-post:
lars.igeland@farnebo.se


Fler kurser inom: Samhälle

Kursen är den första i en serie kortare kurser som Färnebo ger under hösten 2021. I denna kurs lär vi oss om aktioner och manifestationer som får genomslag och där vi skapar samhällsförändring – tillsammans. 

Inför själva kursträffen läser vi om ickevåld och olika erfarenheter av lokalt opinionsarbete för asylrätt, klimatomställning och feminism. Vi diskuterar konflikt och dialog som kompletterande förändringsmetoder. Under kurser utformar vi tillsammans enkla manifestationer som vi sedan genomför och utvärderar. Det kan vara allt från ett torgmöte, en affischkampanj, att utmana en makthavare eller samla en lokal aktionsgrupp.

Medverkar gör bl. a Karl Andreasson, ickevåldstränare från Climate Justice Program och Ragnhild Larsson, aktivist från Extinction Rebellion.

Kursupplägg

Det centrala på kursen är två dagars helgträff i våra lokaler i Österfärnebo. Veckan innan träffen har vi ett digitalt upprop då vi delar material att läsa innan träffen och de två veckorna efter genomför du ett eget eller gemensamt miniprojekt för att testa dina nyvunna kunskaper. Kursen avslutas med en onlineträff där vi delar våra resultat med varandra. Vi lär oss av kunniga föreläsare men också av varandra.

Du kan välja att vara med enbart under helgträffen, men för att få ut mer av kursen rekommenderar vi att du även deltar hemifrån veckorna innan och efter träffen. 

Kunskap för förändring

Kursen är del i en serie kortare kurser som Färnebo folkhögskola ger under höstterminen 2021 under namnet Kunskap för förändring. De övriga kurserna i serien är: