Antirasism i praktiken

Ansök nu

Antirasism i praktiken

Färnebo folkhögskola

Ansök nu

Hur organiserar vi oss på sätt som är på allvar inkluderande? Hur motverkar vi rasism i våra rörelser? Kursen innebär chans till lärande och självreflektion men också gemensamma samtal om strategier för verklig solidaritet mellan alla som vill skapa ett rättvist samhälle. 

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 50%

Längd: Helgkurs med 3 veckors förberedande och uppföljande distansträffar

Ansök senast: 23 nov 2021

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs.

Kostnader: Kursen är gratis, eventuella rese- och boendekostnader kan tillkomma.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 23 nov 2021 - 21 dec 2021

Kontakt:
Lars Igeland

Telefon:
E-post:
lars.igeland@farnebo.se


Fler kurser inom: Samhälle

OBS!
Ansök senast
23 nov 2021

Kursen är den fjärde i en serie kortare kurser som Färnebo ger under hösten 2021. I denna kurs lär vi oss om solidaritet, inkludering och antirasism och hur det kan skapas både i våra egna rörelser men också i samhället i stort.

 

Kursupplägg

Det centrala på kursen är två dagars helgträff i våra lokaler i Österfärnebo. Veckan innan träffen har vi ett digitalt upprop då vi delar material att läsa innan träffen och de två veckorna efter genomför du ett eget eller gemensamt miniprojekt för att testa dina nyvunna kunskaper. Kursen avslutas med en onlineträff där vi delar våra resultat med varandra. Vi lär oss av kunniga föreläsare men också av varandra.

Du kan välja att vara med enbart under helgträffen, men för att få ut mer av kursen rekommenderar vi att du även deltar hemifrån veckorna innan och efter träffen. 

Kunskap för förändring

Kursen är del i en serie kortare kurser som Färnebo folkhögskola ger under höstterminen 2021 under namnet Kunskap för förändring. De övriga kurserna i serien är:

 

Länk till kursen på skolans webbplats
https://farnebo.se/kurser/antirasism-i-praktiken/