Kreativ opinionsbildning

Ansök nu

Kreativ opinionsbildning

Färnebo folkhögskola

Ansök nu

Hur stärker vi våra egna kanaler ex. genom radio, podcast eller filmerHur kan vi använda musik, kultur och humor som verktyg för förändring? En kurs är för alla som vill bli bättre på opinionsbildning med kreativitet som ledord.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 50%

Längd: Helgkurs med 3 veckors förberedande och uppföljande distansträffar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du behöver inte ha några förkunskaper.

Kostnader: Kursen är gratis, eventuella rese- och boendekostnader kan tillkomma.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 8 nov 2021 - 29 nov 2021

Kontakt:
Lars Igeland

Telefon:
E-post:
lars.igeland@farnebo.se


Fler kurser inom: Kommunikation , Samhälle

Kursen är den tredje i en serie kortare kurser som Färnebo ger under hösten 2021. I denna kurs utforskar vi kreativa metoder för att opinionsbilda och få igenom vår sak.

Vi går igenom aktioner och informationsspridning via sociala medier. Hur möta klimatförnekare, troll och fake news på nätet? Hur stärker vi våra egna kanaler ex. genom radio, podcast eller filmerHur kan vi använda musik, kultur och humor som verktyg för förändring?

Kursupplägg

Det centrala på kursen är två dagars helgträff i våra lokaler i Österfärnebo. Veckan innan träffen har vi ett digitalt upprop då vi delar material att läsa innan träffen och de två veckorna efter genomför du ett eget eller gemensamt miniprojekt för att testa dina nyvunna kunskaper. Kursen avslutas med en onlineträff där vi delar våra resultat med varandra. Vi lär oss av kunniga föreläsare men också av varandra.

Du kan välja att vara med enbart under helgträffen, men för att få ut mer av kursen rekommenderar vi att du även deltar hemifrån veckorna innan och efter träffen. 

Kunskap för förändring

Kursen är del i en serie kortare kurser som Färnebo folkhögskola ger under höstterminen 2021 under namnet Kunskap för förändring. De övriga kurserna i serien är:

Länk till kursen på skolans webbplats
https://farnebo.se/kurser/kreativ-opinionsbildning/