Allmän kurs grund med extra svenska 2 - platser kvar

Behörighetsgivande kurs Forsa folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år Beroende på utbildningsbakgrund
 • Ansök senast:
  17 augusti 2022
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs
För dig som vill studera på grundskolenivå och samtidigt behöver förbättra dina kunskaper i svenska. Du behöver vara färdig med SFI C innan du söker den här kursen.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du antas på dina betyg, referenser och personligt brev.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskolenivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2022 - 2 jun 2023

Kostnader: En obligatorisk avgift om 500kr/termin tillkommer som avser visst studiematerial, studerandeförsäkring, utskrifter/kopior, viss förtäring och resa i samband med skolgemensamma aktiviteter.

Kontakt: Ingela Enström

Telefon: 0650-367 59

E-post:
ingela.enstrom@regiongavleborg.se

Vi vill stimulera din lust att lära och vi jobbar utifrån ett helhetsperspektiv. Kom till oss för att få en bra grund till fottsatta studier och samtidigt växa som människa.

Kursens innehåll

I grundkursen studerar du svenska som andraspråk. Du kan också läsa matematik, engelska, samhällsorienterande ämnen och naturorienterande ämnen.

I kursen ingår också gruppaktiviteter som till exempel studieteknik, friskvårdsaktiviteter, skapande verksamhet, temadagar, föreläsningar och andra arrangemang.

Fortsatta studier

Efter grundkursen har du möjlighet att söka vidare till studier på gymnasienivå inom folkhögskola eller andra skolor.

 

Forsa folkhögskola

Lusten att lära, personlig utveckling och en hållbar livsstil med omsorg om miljön är ledstjärnor i allt vi gör. Skolan är miljöcertifierad och vi erbjuder en helt drogfri miljö i alla skolsammanhang. Forsa ligger i en rik kulturbygd med naturen och de vackra hälsingegårdarna om knuten. På 10 minuter tar du dig till havet och "Glada Hudik", staden Hudiksvall, och på en timme till Sundsvall eller Gävle. Skolan har cirka 250 studerande. Forsa folkhögskola har internat, 46 rum  och är tillgängligt för personer med funktionsvariationer.

Läs mer om skolan

Postadress:
Forsa folkhögskola
Monvägen 4
824 62 Forsa

Telefon: 0650-367 50
E-post: forsa.folkhogskola@regiongavleborg.se
Webbadress: http://www.regiongavleborg.se/forsa

Vi får hjälp att nå våra mål och det känns jättebra

Hiba och Samia går Allmän kurs på både grund- och gymnasienivå på en folkhögskola i Biskopsgården i Göteborg. Båda har tidigare testat andra utbildningsformer men trivs på folkhögskola där de får utforska flera ämnen samtidigt i en gemensam grupp.

Läs hela artikeln