Guideutbildning - distans halvtid

Ansökan stängd
Skola:
Forsa folkhögskola
Plats:
Forsa - Gävleborgs län
Längd:
1 år
Studietakt:
50%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Gymnasiebehörighet eller motsvarande. Det finns i enstaka fall möjlighet att göra/söka undantag. God datavana och en internetuppkopplad dator. Stor vikt läggs vid intervju där motivation, engagemang och intresse är viktiga egenskaper.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2022 - 2 jun 2023

Träffar:
10 obligatoriska träffar

Kostnader: Inträden och kursmaterial = 1000 kr per termin. Därutöver resor till besöksmål, boende och måltider på kursträffarna samt övriga besöksresor vilka sker på egen hand. Eventuell certifieringskostnad.

Kontakt: Helena Hammarström

Telefon: 0650-369 72 073-806 86 20

E-post:
guide.forsa@regiongavleborg.se

Här får du möjlighet att lära känna Hälsingland som en plats för turism inom områdena stadsguidning, hälsingegårdar, industrimiljöer, kyrkor och andra kulturhistoriska platser samt besöksvärd natur.

 

Under kursåret jobbar vi praktiskt och teoretiskt med guideteknik, manusframställning, berättande och värdskap: allt för att du som deltagare ska utvecklas till en kunnig guide och värd för besökare och boende i Hälsingland.

I utbildningen lägger vi också tyngdpunkt på historia, dokumentation, källanvändning och arkivsökning samt ger dig en introduktion till entreprenörskap.

Utbildningen bygger på att du som deltagare kommer till kursträffar under tre dagar (torsdag-lördag) vid  cirka 5 tillfällen per termin, totalt ca 10 över läsåret.  Då tar vi del av föreläsningar, guidningar, grupparbeten och deltagarnas egna redovisningar. Viss undervisning samt all information sker digitalt över nätplattformen Teams i Microsoft O365 och du behöver ha god datavana och en Internetuppkopplad dator.

Vi håller oftast till på Forsa folkhögskola när vi inte deltar i studiebesök vid besöksmål runtom i landskapet. Mellan träffarna får du bl a i uppdrag att  skriva och läsa om Hälsinglands historia, besöka och skaffa kunskap om ytterligare ett stort antal av landskapets besöksmål, kommunicera med dina kurskamrater och förbereda presentationer. 

Vi verkar för att både studietiden och Hälsinglands värdskap ska vara socialt och ekologiskt hållbart enligt Agenda 2030.

I slutet av utbildningen har du möjlighet att genomgå en certifiering till nationell guide med inriktning mot Hälsingland, via Sveriges guideförbund, SveGuide. Detta medför en extra kostnad och sker utanför kursträffarna.

 

Jag har faktiskt hittat världens bästa jobb!

Att tävla i Robinson är långt ifrån hennes första utmaning i vildmarken. I 25 år har Annki Nilsson varit kursansvarig för utbildningen Turism och äventyr på Grimslövs folkhögskola och inspirerat deltagare i vått och torrt.

Läs hela artikeln

Forsa folkhögskola

Lusten att lära, personlig utveckling och en hållbar livsstil med omsorg om miljön är ledstjärnor i allt vi gör. Skolan är miljöcertifierad och vi erbjuder en helt drogfri miljö i alla skolsammanhang. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Forsa folkhögskola
Monvägen 4
824 62 Forsa

Telefon: 0650-367 50
E-post: forsa.folkhogskola@regiongavleborg.se
Webbadress: http://www.regiongavleborg.se/forsa