Fördjupningskurs i sömnad och formgivning - distans halvtid

Profilkurs, Distanskurs Forsa folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs
En bred utbildning för dig som vill fördjupa dig inom sömnad. Vi lägger tyngdpunkten på skapandeprocessen och arbetar – från idé till färdig produkt.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 1 års grundutbildning i textil med tyngdpunkt på sömnad eller motsvarande. Tillgång till symaskin. God datavana och internetansluten dator.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2023 - 31 maj 2024

Träffar:
9 obligatoriska träffar

Kontakt: Christina Ljungström

Telefon: 0730-84 20 59

E-post:
textil.forsa@regiongavleborg.se

Under höstterminen studerar du grundläggande mönsterkonstruktion och materialkunskap samtidigt som du utvecklar ditt egna skapande.
Du formulerar även ett eget projekt som du arbetar med under vårterminen. Genom arbete med mönsterkonstruktion, sömnad och skapandeprocess fördjupar du dina kunskaper. Ett krav är att du kan arbeta självständigt i ditt projekt under handledning.

Nio gånger under läsåret träffar du dina lärare och kurskamrater på skolan. Mellan träffarna arbetar du självständigt med handledning via Internet och telefon. Du har även kontakt med dina kurskamrater via  Internet mellan träffarna.

I slutet av kursen anordnar vi en uppmärksammad utställning samt klädvisning tillsammans med skolans övriga textilkurser.

Efter kursen har du fördjupade kunskaper inom mönsterkonstruktion, sömnad och materiallära, för ett eget arbete eller fortsatta studier.

 

 

 

Forsa folkhögskola

Lusten att lära, personlig utveckling och en hållbar livsstil med omsorg om miljön är ledstjärnor i allt vi gör. Skolan är miljöcertifierad och vi erbjuder en helt drogfri miljö i alla skolsammanhang. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Forsa folkhögskola
Monvägen 4
824 62 Forsa

Telefon: 0650-367 50
E-post: forsa.folkhogskola@regiongavleborg.se
Webbadress: http://www.regiongavleborg.se/forsa

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln