Allmän kurs

Ansökan öppnar 20 augusti
Skola:
Forsa folkhögskola
Plats:
Forsa - Gävleborgs län
Längd:
1-3 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
31 oktober 2024

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du antas på dina betyg, referenser och personligt brev.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 8 jan 2025 - 3 jun 2025

Kostnader: En obligatorisk avgift om 550kr/termin tillkommer som avser visst studiematerial, studerandeförsäkring, utskrifter/kopior, viss förtäring och resa i samband med skolgemensamma aktiviteter.

Kontakt: Niclas Lantz, Karin Jonsén

Telefon: 0650-367 77

E-post:
niclas.lantz@fhskgavleborg.se

Allmän kurs är till för dig som behöver komplettera din utbildning på grundskolenivå och/eller gymnasienivå.

På folkhögskolan har du möjlighet att studera i en lugn trygg miljö. Vi vill stimulera din lust att lära och jobbar utifrån ett helhetsperspektiv för att du ska hitta en bra bas för fortsatta studier och att växa som människa.

Kursens innehåll
Du läser kärnämnen, tränar studieteknik och samarbete. Vi lägger tid på att skapa ett gott studieklimat genom att arbeta med gruppaktiviteter som t ex gemensamma friskvårdsaktiviteter, temadagar, föreläsningar och andra arrangemang.

På folkhögskola bedrivs vuxenstudier vilket innebär att du har viss frihet att utforma din studieplan men också behöver ta stort ansvar för dina studier.

Hur lång tid du går allmän kurs beror på vad du studerat tidigare och vad du har för mål med dina studier.

Fortsatta studier
Genom att läsa på allmän kurs kan du skaffa dig motsvarande gymnasiekompetens, det vill säga grundläggande behörighet till högskola. Det innebär kunskaper motsvarande godkänd nivå i följande kurser: 

- Svenska 1, 2 och 3 eller Svenska som andra språk 1, 2 och 3
- Engelska 5 och 6
- Matematik 1 a, b eller c
- Samhällskunskap 1a1
- Naturkunskap 1a1
- Religionskunskap 1
- Historia 1a1 

Särskilda behörigheter erbjuds i:
- Samhällskunskap
- Historia
- Naturkunskap
- Matematik

På folkhögskolan ger vi inte betyg i enskilda ämnen utan du får ett studieomdöme som är en sammanfattande bedömning av din studieförmåga enligt en sjugradig skala.

Målsättningen är att du ska få studieomdöme och behörighetsintyg för att kunna söka vidare till högre studier. Läs med om behörigheter på:

Läs mer om behörigheter

Internationella relationer och Hållbart samhälle 
Är du intresserad av frågor som rör vår omvärld såsom mänskliga rättigheter, HBTQ, demokrati- och rättvisefrågor, klimatpolitik och hållbar utveckling? Vill du dessutom läsa ämnena inom ramen för allmän kurs? Då kan du få särskild behörighet i våra kurser "Internationella relationer" och "Hållbart samhälle" se mer information på Forsa folkhögskolas hemsida.

https://www.regiongavleborg.se/folkhogskolor/forsa-folkhogskola/kurser--utbildningar/allmanna-kurser/internationella-relationer-och-hallbart-samhalle/

 

Foto: Madelene Jonsson

När andra gör något för klimatet är det enklare att göra något själv

Stefano Tonelli, 20 år, läser Hållbar utveckling på Röda Korsets folkhögskola. Hans engagemang för klimat- och miljöfrågor väcktes som tonåring i Italien och nu har han hittat hem i skolans lokaler i Skärholmen i Stockholm. – På vår utbildning får vi se flera exempel på hur andra gör för att vara mer klimatsmarta och då får man också mycket inspiration.

Läs hela artikeln

Forsa folkhögskola

Lusten att lära, personlig utveckling och en hållbar livsstil med omsorg om miljön är ledstjärnor i allt vi gör. Skolan är miljöcertifierad och vi erbjuder en helt drogfri miljö i alla skolsammanhang. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Forsa folkhögskola
Monvägen 4
824 62 Forsa

Telefon: 0650-367 50
E-post: forsa.folkhogskola@regiongavleborg.se
Webbadress: http://www.regiongavleborg.se/forsa